RASPAD U SLOVENAČKIM ŠKOLAMA: Devojčice zbog dugih NOKTIJU i IMPLANTATA u zadnjicama ne mogu na fizičko, a evo šta najviše MUČI dečake

Autor:

Svet

20.12.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci u Sloveniji slažu se u oceni da bi škole trebalo da uvedu propise koji bi tačno odredili kako profesor može i treba da se ponaša i šta sme, a što ne sme tokom nastave

RASPAD U SLOVENAČKIM ŠKOLAMA: Devojčice zbog dugih NOKTIJU i IMPLANTATA u zadnjicama ne mogu na fizičko, a evo šta najviše MUČI dečake

Foto: Shutterstock

Mlade Slovenke muku muče sa pohađanjem fizičkog u školama jer imaju preduge nokte, a neke od njih i implantate u zadnjicama!

Problem je kod nekih devojčica toliko izražen da je jedna od njih u srednjoj školi u Ljubljani pala na času fizičkog dok je igrala odbojku jer joj je pukao ionako predug nokat kada je udarila rukom loptu.

Kako pišu slovenački mediji, ona je to što joj je pukao nokat doživela toliko dramatično da je istog momenta izgubila ravnotežu, pala na pod sale i povredila ruku.

Profesorka je o incidentu obavestila školsku upravu, ali postavlja se pitanje šta škola može da preduzme kada se radi o uplitanju nastavnika u lični izbor pojedinca.

"Znam za poslednji slučaj među tinejdžerima. Devojčica koja je imala implantat u zadnjicii tražila je izostanak s fizičkog. Zapravo je to apsurdno, kontraproduktivno", rekao je Gregor Starc s Fakulteta za sport u Sloveniji.

Rezultati poslednjih istraživanja u slovenačkim školama su poražavajući kada je reč o tome šta tinejdžere najviše zanima.

Čak trećina učenica u Sloveniji razmišlja o plastičnoj operaciji, pokazalo je istraživanje koje je 2022. sproveo Centar za sigurniji internet.

I dok se neke devojke odlučuju za ugradnju grudi i zadnjice, trendovima popušta i muški pol. Dečaci mogu da takođe dobiju implantate koji im daju trbušne mišiće i to već postoji", kaže Starc.

Stručnjaci u Sloveniji slažu se u oceni da bi škole trebalo da uvedu propise koji bi tačno odredili kako profesor može i treba da se ponaša i šta sme, a što ne sme tokom nastave.

Pravila bi štitila i od uplitanja roditelja u školski proces, što je poslednjih godina sve učestalije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading