OPREZ! RHMZ najavio OVU pojavu u Bačkoj, Sremu i južnoj Srbiji!

Autor:

Vesti

20.12.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se RHMZ i najavio potencijalno opasno vreme.

OPREZ! RHMZ najavio OVU pojavu u Bačkoj, Sremu i južnoj Srbiji!

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ nr

U delovima Bačke i Srema, kao i po pojedinim kotlinama jugozapadne i južne Srbije očekuje se duže zadržavanje magle uz smanjenu vidlјivost lokalno i na manje od 200 m - piše u najavi RHMZ.

Podsećamo, u Srbiji se posle podne očekuje slab do umeren severozapadni vetar, sa temperaturama od minus 5 do 12 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će posle podne duvati slab do umeren severozapadni vetar, a temperature će se kretati od minus 2 do 8 stepeni.

U delovima Srbije na snazi je žuti meteo-alarm.

Na prostoru Bačke, Srema, Jugoistočne, Jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije upaljen je žuti meteo-alarm, zbog magle.

Žuti meteo-alarm znači da vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Kako navodi RHMZ, reba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vreme narednih dana

Uskoro nas očekuje i sneg, navodi meteorolog Ivan Ristić.

Anticiklon polako slabi a sa njim i jezgro toplog vazduha iznad nas, jer nam se sa severozapada približavaju talasi vlažnog i hladnijeg vazduha. Kiša i sneg na planinama očekuju se u petak i subotu, 22. i 23. decembra. Vetar u skretanju na umeren povremeno i pojačan zapadni i severozapadni. Najviša temperatura u narednim danima u postepenom manjem padu i najhladnije će biti u subotu od 5°C do 9°C. Od nedelje 24. decembra postepena stabilizacija vremena i ponovo porast temperatura tako da će se najviše dnevne temperature početkom sledeće nedelje kretati od 10°C do 15°C. Prema sadašnjem prognostičkom materijalu, topliji period potrajaće do kraja kalendarske godine i samim tim neće biti uslova za sneg u nižim predelima u novogodišnjoj noći - navodi Ristić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading