NESTOROVIĆ S KOFEROM NA GLAVI IZAŠAO TOKOM POPLAVA U OBRENOVCU : Komšija poznatog doktora otkrio kako je zbog pacijenta gacao po vodi da bi stigao u Švajcarsku!

Autor:

Vesti

20.12.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branimir Nestorović, poznati pulomolog i nosilac liste ,,Mi, glas iz naorda" svojevremeno je sa koferom na glavi izašao iz kuće kako bi stigao na let za Švajcarsku, gde ga je čekao hitan pacijent.

NESTOROVIĆ S KOFEROM NA GLAVI IZAŠAO TOKOM POPLAVA U OBRENOVCU : Komšija poznatog doktora otkrio kako je zbog pacijenta gacao po vodi da bi stigao u Švajcarsku!

Foto: ST/Dragan Kadić, ATA Images

Bogdan Antonijević, suvlasnik kafane koja se nalazi preko puta kuće doktora Branimira Nestorovića i njegov dugogodišnji komšija, ispričao je za Republiku da je Nestorović neko ko ne odustaje lako i ko se čak i u naizigled nemogućim okolnostima izbori za svoj cilj.

Foto: ST/Dragan Kadić

Bogdan Antonijević

- Njegova profesija i poziv su mu izuzetno važni. Toliko je ljudima pomogao i zaista je neko ko pacijente i ljudski život stavlja iznad svega. To bi, logično, trebao da bude stav svih lekara, ali nažalost nije. Međutim, kada je doktor Nestorović u pitanju, to se zna. Učiniće nemoguće da bi pomogao svojim pacijentima - počeo je priču naš sagovornik.

O tome koliko poznati pulmolog, a sada već i nosilac liste ,,Mi, glas iz naroda" pridaje važnost ljudima, naročito onda kada im je pomoć zaista potrebna, najbolje se može videti iz priče koju nam je Bogdan ispričao, a koja se desila za vreme stravičnih poplava u Obrenovcu.

- To je bio najgori period koji pamte Obrenovčani.Poplave su nas sve uništile. Niko na ulicu nije mogao da izađe, znate i sami kako je bilo, da ne pričam mnogo. U stravičnom momentu, kada su ulice bile poplavljene, naš doktor je hitno morao da leti za Švajcarsku, jer je tamo, kako je objasnio, imao hitnu intervenciju, čekao ga je pacijent čija situacija nije bila za odlaganje. On je, bez imalo zadrške obuo gumene čizme i sa sve koferom na glavi izašao i rekao ,,Ja moram za Švajcarsku, moram da stignem na let"! I, eto, tako se on zaputio, ni poplava ga nije sprečila da svoju lekarsku dužnost obavi do kraja. To vam možda i najbolje opisuje kakav je to pre svega čovek, a onda i lekar. Zbog takvih stvari i uživa ovakvo poštovanje - kazao je naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading