"AKO SE ODREKNEMO KOSMETA, ODREKLI SMO SE ISTORIJE"! Evo kako je o našoj južnoj pokrajini pričao dr Branimir Nestorović: "Kosovski boj je NEBESKI BOJ"! (VIDEO)

Autor:

Vesti

20.12.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Branimir Nestorović govorio je emotivno o Kosovu i Metohiji i Kosovskom boju.

"AKO SE ODREKNEMO KOSMETA, ODREKLI SMO SE ISTORIJE"! Evo kako je o našoj južnoj pokrajini pričao dr Branimir Nestorović: "Kosovski boj je NEBESKI BOJ"! (VIDEO)

Foto: Republika

Doktor Branimir Nestorović

Nestorović je Kosovski boj nazvao nebeskim bojem i istakao da srpski narod nikako ne sme da se odrekne kosovskog mita.

- Zašto se uvek od nas traži da se odreknemo Kosova? Ako se odrekenemo Kosova, mi smo se odrekli kosovskog mita. Ako se odreknemo kosovskog mita, mi smo se odrekli svoje istorije. Zato što je kosovski mit nebeski mit. Car Lazar i njegovi vitezovi idu u bitku sa nadmoćnim neprijateljem, znaju da će da poginu i ginu za državu i za pravoslavlje, za Boga! To je nebeski boj, to je nešto najviše što postoji.

Oni su vrlo lako mogli da postanu vazali turski. Šta je problem bio? Prihvate tursku vlast, postanu turski vazali i to je to, ratuju u turskoj vojsci. Ne, oni su otišli u boj sa protivnikom za koga su znali da je toliko jači, da će izgubiti bitku. 

Prema tome, nama je kosovski boj sve i sva - rekao je dr Branimir Nestorović u jednom od intervjua. 

 

 

Podsećamo, lista "Mi, glas iz naroda", čiji je nosilac dr Branimir Nestorović, bila je apsolutno iznenađenje izbora koji su se u Srbiji dogodili u nedelju. Na parlamentarnim izborima je, prema poslednjim RIK-ovim rezultatima, osvojio 178.563 glasova, odnosno 4.68 odsto glasova, dok je na beogradskim izborima dobio 5,37 odsto glasova i biće jezičak na tasu, odnosno, od njega će zavisi fomriranje vlasti.

Dr Branimir Nestorović je specijalista pedijatar, pulmolog i alergolog. Rođen je 1954. godine u Beogradu, završio je Medicinski fakultet 1979. godine, a za redovnog profesora na katedri za pedijatriju izabran je 2002. godine.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Marko

20.12.2023 14:14

Kosovo je srpsko i tako treba da ostane!

Dejan

20.12.2023 14:14

Bravo za ovu izjavu Nestorovića!

Mara

20.12.2023 14:15

Divne reči Nestorovića!

Vera

20.12.2023 14:15

Važno je podsticati otvoreni dijalog o istoriji, ali i biti svestan senzitivnosti tema koje dotiču nacionalne identitete. Kosmet je srpski.