NE ZNAM KAKO ME PRE NISTE OTKRILI: Bosanski poštar šokirao sud u Cirihu! Evo kako je krao televizore, bicikle i agregate da bi otplatio KOCKARSKE DUGOVE

Autor:

Svet

20.12.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bosanac nije krio od sudija da je bio svestan da će jednom biti uhvaćen, ali je, kako kaže, morao to da radi

NE ZNAM KAKO ME PRE NISTE OTKRILI: Bosanski poštar šokirao sud u Cirihu! Evo kako je krao televizore, bicikle i agregate da bi otplatio KOCKARSKE DUGOVE

Foto: Shutterstock

“Zaista ne shvatam kako me niko nije primetio šta radim puna dva meseca”, ovo je izjava poštara iz Ciriha, poreklom iz Bosne i Hercegovine, kojom je otvorio svoje svedočenje na sudu nakon što je uhvaćen u krađi.

Bosanac koji je radio u Cirihu kao poštar pojavio se pred Okružnim sudom gde mu se sudi zbog nedozvoljenog uzimanja poštanskih paketa i načinjene štete od blizu 100.000 evra.

Bosanac iz Švajcarske ukrao je ukupno 49 paketa u kojima su pored ostalog, najviše bili televizori, bicikli, aparati za kafu a čak i agregati.

Bosanac nije krio od sudija da je bio svestan da će jednom biti uhvaćen, ali je, kako kaže, morao to da uradi.

“Svakog dana sam očekivao policiju na vratima. I tako dva meseca”, rekao je sudijama u Cirihu.

On je dodao da ga je muka naterala da krade pošto se kockao i samim tim, uvalio se u dugove.

Novcem od preprodaje želeo je da otplati dugove. Njegov advokat rekao je da je njegova "igra" bila klasična: stare dugove je otplaćivao novim zaduživanjem.

U jednom momentu ti dugovi iznosili čak pola miliona franaka. Navodno ima dug prema 70 ljudi, što u Švajcarskoj, što u BiH.

Vremenom su kreditori počeli da šalju pretnje da će mu zapaliti roditeljsku kuću, zbog čega je morao nešto hitno da preduzme.

Na kraju je odlučio da krade i preprodaje stvari koje je trebao da isporuči građanima.

Iako je presuda trebala da bude ovih dana, sudija je izricanje odložio za period posle Nove godine, prenosi portal Nezavisne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading