ŽENA SKOČILA SA ČETVROG SPRATA! Prijatelj je ZAROBIO u stanu, ona preklinjala da je pusti, pa pokušala da pobegne kroz prozor: Možeš da vrištiš koliko hoćeš, živa nećeš izaći!

Autor:

Svet

01.10.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Muškarac zaključao prijateljicu u stan, ona pokušala da pobegne kroz prozor, pa skočila sa četvtog sprata.

ŽENA SKOČILA SA ČETVROG SPRATA! Prijatelj je ZAROBIO u stanu, ona preklinjala da je pusti, pa pokušala da pobegne kroz prozor: Možeš da vrištiš koliko hoćeš, živa nećeš izaći!

Foto: ST/Petar Divac/N. MANDIĆ

Polciija i Hitna pomoć

U stanu na zagrebačkom Borovju, došlo je do prave drame 28. juna ove godine kada je žena Đ.S. koja je došla u posetu svom prijatelju Mate L. (52) pokušala da pobegne u strahu za svoj život, te je iskočila sa četvrtog sprata.

- Možeš da vrištiš koliko hoćeš, ali nećeš da izađeš živa odavde. Meca ti prva ide - navodno joj je rekao Mate L..

Naime, on je do nje tražio da mu vrati 50.000 evra koje joj je pozajmio, zaključao vrata stana i izvadio ključ iz brave dok ga je ona preklinjala da je pusti napolje.

Agonija je trajala najmanje pola sata, a ona je odlučila da kroz prozor pobegne na sprat niže. Međutim, ruke su joj popustile i pala je sa četvtog sprata, zadobivši višestruke prelome pršljenova, rebara, noge.

Mate L. je nakon njenog pada pokušao da se izvuče i uveri policiju da sa tim nema nikakve veze, u tome nije uspeo, te je priveden, tužilaštvo ga tereti za protivpravno lišenje slobode osobe koja je teško povređena, a preti mu i kazna do pet godina zatvora.

Optuženi je rekao da se sa D.S. poznajte šest godina i da su se družili, te tvrdi da je ''okorela kockarka kojoj je želeo da pomogne pozajmljivanjem novca.''

- Nazvala me je 15. juna, nakon što se dugo nismo čuli, i tražila novac. Zvala me je svaki dan i na kraju sam joj platio 50.000 evra od prodaje zemlje. Da bi ona na kraju došla kod mene 28. juna i ponovo tražila novac. Rekao sam da nemam i da mi vrati ono što je pozajmila, na šta je ona rekla: "Ako nećeš, videćeš. Onda ćemo to uraditi ovako". I ona je posle toga skočila kroz prozor. Bio sam u šoku. Kada je zakoračila, predomislila se i držala se za deo prozora, ali se okliznula i pala. Sve što mi se stavlja na teret je laž. Ne mogu da verujem da me optužuje i da sam ja zaključao, a ključ je sve vreme bio u bravi - branio se optuženi Mate L., prenosi Jutarnji list.

Sa druge strane, žrtvina priča je drugačija. Naime, ona je rekla da su se upoznali preko zajedničkih prijatelja i da joj je govorio da su ga svi pokrali. Od oca je nasledio veliku svotu novca koju je, dodala je, uglavnom prokockao u kockarnicama.

- I ja sam se povremeno kockala na aparatima, a povremeno mi je Mato dao da se kockam njegovim novcem. Bilo su to iznosi od oko 200 kuna. Često me je zvao, postao je ljubomoran i posesivan. Kada mu je umrla žena, pozvao me je da dođem kod njega, rekavši da je sam kao pas i zamolio me je da mu pokažem novu igru na internetu. Pa sam mu je otvorila preko mog računa za klađenje u Germania kladionici. A kako bi igrao, morao je da uplati novac i unese broj kartice, CVC preko m-tokena i m-zabe. Igrao je preko mog računa, a ja sam njegov dobitak redovno isplaćivala na njegov bankovni račun - prisećala se Đ. S.

Za dan kada je bila u njegovom stanu i kada je pala kroz prozor, otkrila je da se"autom odvezla u Borovje da mu pokaže kako se igra onlajn kazino".

- Rekao je da će napraviti onlajn nalog, ali da ne želi da uradi verifikaciju u kafiću već u stanu, pa smo otišli ​​u stan. Bio je nervozan, nije me ni pogledao, hodao je pognute glave, a pri ulasku u stan zaključao je vrata. Imao je crvene oči i belo oko usta. Hodao je oko mene, lupao papučama o orman. Rekla sam mu da se smiri, a on mi je rekao da ćutim. Onda je pitao da li sam se odmorila i dodao da mogu da vrištim koliko hoću, ali da napolje neću da izađem živa. Plakala sam i molila ga da me pusti, gledala sam stan i razmišljala šta da uradim. Kada je nekome počeo da šalje poruku na mobilni telefon "upali motore" i okrenuo mi leđa, izašla sam napolje kroz otvoren prozor da bih se spustila na 3. sprat. Držala sam se rukama za okvir prozora. Mora da me je video kako visim, ali je bio toliko drogiran da nije reagovao. Izgubila sam snagu u rukama i pala. Vikala sam u pomoć - prisećala se povređena žena, navodeći da su joj tada pritrčali prolaznici. Ona takođe smatra da joj je Mato L. zamerio što je nekoliko dana pre tog događaja odbila da dođe u njegov stan.

- Rekao mi je da mi je "bacio bombonu", odnosno prevarom me namamio u stan. Pritom je pominjao 50.000 evra. On je taj novac potrošio, pa je pokušao da na mene prebaci krivicu za taj gubitak, da sam ga prokockala. Ne dugujem mu novac - zaključila je oštećena, koja je zbog zadobijenih povreda već imala dve operacije.

Pobređenoj ženi je među povređenima prvi pomogao Igor B. koji se nalazio u parku pored zgrade. Primetio je ženu staru oko 35 godina kako kuka na zemlji, a kada su pogledali u zgradu i kada mu je rekla da je pala sa 4. sprata, na jednom od prozora stanova "ugledao je 50-godišnjaka, proćelavog i sa mobilnim telefonom na uhu".

- Kada smo ga pitali da li je pala sa tog prozora, gestikulirao je odmahujući glavom i pokazujući prstom, uveravajući sve da nije. Na kraju su došla Hitna pomoć i policija. Ušli smo u ulaz. Policajac ga je pitao da li je pio, na šta je on odgovorio potvrdno - zaključio je svedok, navode pomenuti mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading