JADNIJE OD OVOG NE MOŽE! SRAM VAS BILO, ENGLEZI! Mladi navijač Sanderlenda PREMINUO OD RAKA, oni se RUGALI I NASLAĐIVALI

Autor:

Sport

01.10.2023

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka pristalica Šefilda.

JADNIJE OD OVOG NE MOŽE! SRAM VAS BILO, ENGLEZI! Mladi navijač Sanderlenda PREMINUO OD RAKA, oni se RUGALI I NASLAĐIVALI

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Šefild Venzdeja i Sanderlenda odigrali su meč u okviru 9. kola Čempionšipa, slavili su gosti rezultatom 3:0, ali je utakmicu obeležio jedan sramotan čin navijača domaćih.

Dvojica navijača Šefilda groznim gestom odlučili su da provociraju rivale pošto su pristalicama gostiju pokazivali fotografiju Bredlija Lourija, dečaka koji je 2017. preminuo od raka u šestoj godini života, a inače bio je strastveni navijač Sanderlenda.

Dečaku je, naime, dijagnostifikovan rak u terminalnoj fazi i nije mu bilo spasa, ali se borio do poslednjeg dana i na taj način stekao simpatije širom sveta. U nekoliko navrata družio se sa igračima omiljenog tima, a naročito je bio vezan za nekadašnjeg engleskog reprezentativca i tadašnjeg napadača Sanderlenda Džermejna Defoa.

 

 

Jadnici koji se smejali Bredlijevoj smrti nedugo zatim su uhapšeni, dok je njihov klub Šefild obavestio javnost da je pokrenuo istragu. U pitanju su braća Dejl i Dru Hogton za koje navijači na društvenim mrežama traže doživotnu zabranu prisustva utakmicama. Na teret im se stavlja da su "svojim ponašanjem narušavali javnu pristojnost".

Takođe, brzo se saznalo gde rade brojni zgroženi svedoci i navijači slali zahteve njihovim poslovavcima da im uruči otkaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading