HAPŠENJE PITANJE DANA: Crnogorska policija identifikovala ženu umešanu u SLUČAJ, pojavio se i SNIMAK KOPAČA: Prolaze sa kapama i nose džakove

Autor:

Svet

23.09.2023

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija je identifikovala ženu koja se sumnjiči da je umešana u slučaj kopanja tunela do Višeg suda, a vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Nikola Terzić, izjavio je da je samo pitanje dana kada će biti uhapšena.

HAPŠENJE PITANJE DANA: Crnogorska policija identifikovala ženu umešanu u SLUČAJ, pojavio se i SNIMAK KOPAČA: Prolaze sa kapama i nose džakove

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Tunel

Terzić je dao izjavu u vezi sa slučajem na Dnevniku TVCG, gde je istakao da je objavljivanje fotografije ove žene pomoglo u prikupljanju informacija od strane građana, što je rezultiralo njenom identifikacijom.

"Proučavali smo sve moguće tragove i naša saznanja sada ukazuju da ova osoba nije napustila Crnu Goru. Samo je pitanje dana kada ćemo je locirati i uhapsiti", izjavio je Terzić.

Terzić je naglasio da ova osoba sa fotografije nije zaposlena kao radnik ili službenik Višeg suda, ali je uspostavila određene veze sa jednim od službenika Višeg suda.

Republika

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

 

 

"Povezanost je isključivo između jednog službenika Višeg suda i osobe sa fotografije koja je sada u fokusu naše istrage i koja je igrala ulogu u ovom kriminalnom delovanju", dodao je Terzić, istakavši da je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić koristio širok pojam "veze" u svojoj izjavi ranije tog dana.

Terzić je dalje pojasnio da ove veze mogu biti emotivne, rodbinske ili bilo koje druge prirode, te da to ne nužno znači da postoji kriminalna povezanost. Međutim, zanimljivo je to što ova osoba ima određenu povezanost sa službenikom Višeg suda.

Pored toga, Terzić je otkrio da je osoba sa fotografije imala i određenu povezanost sa licima iz kriminalnog miljea, ali nije želeo da otkrije koja od dve kriminalne organizacije iz Crne Gore stoji iza ovog neobičnog slučaja.

"Lica čije su danas fotografije objavljene na konferenciji za novinare nemaju, prema našim saznanjima, direktnu komunikaciju sa visoko rangiranim članovima ove kriminalne organizacije. Imamo saznanja da postoji neko ko je posrednik između ovih osoba koje su kopale tunel i onih koji su naručili ovaj neobičan posao, i nadamo se da ćemo u narednim danima identifikovati i tog posrednika", zaključio je Terzić.

Podsetimo se da je podzemni tunel, dužine 30 metara, između depoa Višeg suda i stana u suterenu zgrade u centru Podgorice, otkriven 11. septembra, što je izazvalo veliku pažnju i šok u javnosti. Ovaj slučaj nastavlja da intrigira i izaziva pitanja, a policija je na tragu osumnjičenih.

Osvanuo snimak sa nadzornih kamera

U najnovijem obrtu u slučaju "tunel do depoa Višeg suda" u Podgorici, redakciji "Vijesti" je dostavljen snimak jedne od nadzornih kamera na kojem su, navodno, zabeleženi osumnjičeni koji su kopali tunel do ovog važnog objekta.

Republika

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je ranije danas otkrio šokantne informacije, tvrdeći da su tunel dominantno kopali državljani Srbije, koji su već identifikovani, i da su imali pomagače iz Crne Gore, prenose Vijesti.

Adžić je tokom konferencije za novinare pokazao i fotografije osumnjičenih, imenom i prezimenom. Prema njegovim rečima, u ovom krivičnom delu su učestvovali Veljko M. (32), Milan M. (53), Dejan J. (30) i Vladimir E. (32), svi iz Srbije.

Šokantno otkriće u ovoj aferi je da je vozač predsednika Višeg suda takođe osumnjičen da je pomagao kopačima. Ovo iznenađujuće saznanje otvara nova pitanja u vezi sa motivima i pozadinom ovog neobičnog slučaja.

Adžić je dodao da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, istog dana kada je otkriveno da je depo Višeg suda u Podgorici obijen i da se na njih već raspisala poternica. Protiv identifikovanih osumnjičenih podnete su krivične prijave, a isto tako i protiv dve NN osobe. Međutim, ministar je naglasio da postoji najmanje pet saradnika koji su još uvek nepoznati i da će se istraga nastaviti u cilju otkrivanja svih odgovornih za ovaj neverovatan incident.

Ova afera "tunel do depoa Višeg suda" i dalje ostaje u centru pažnje i nastavlja da budi interesovanje javnosti, a crnogorske vlasti čine sve što je u njihovoj moći kako bi rasvetlile sve aspekte ovog neobičnog slučaja.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading