OTKRIVENO KO SU SRBI "RUDARI"! Trojica iz Loznice kopala tunel ispod depoa Višeg suda u Podgorici, četvrtog otkrilo PLAĆANJE KARTICOM!

Autor:

Hronika

22.09.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Milan Marković (1970), Veljko Marković, (1991) i Vladimir Erović (1991), sva trojica iz Loznice, osumnjičeni su da su učestvovali u kopanju tunela koji je, 12. septembra, otkriven u depou Višeg suda u Podgorici.

OTKRIVENO KO SU SRBI "RUDARI"! Trojica iz Loznice kopala tunel ispod depoa Višeg suda u Podgorici, četvrtog otkrilo PLAĆANJE KARTICOM!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Tunel

Osim njih, vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić najavio je da će krivične prijave danas biti podnete i protiv J.D.(1993), takođe iz Srbije, kao i još dva NN lica.

Svi osumnjičeni Srbi su, kako se sumnja, nakon otkrivanja tunela, pobegli u Bosnu i Hercegovinu, odakle su, navodno, i ranije došli u Crnu Goru.

Identitet J.D, nezvanično je rečeno Libertasu, navodno je utvrđen zahvaljujući tome što je prilikom trgovine u jednoj podgoričkoj prodavnici koristio platnu karticu, koja se vodi na njegovo ime.

Terzić je pokazao i fotografiju žene, jedne od dve osobe čiji identitet još nije utvrđen, a koja je koristila lažnu ličnu kartu sa imenom Andrijana Marić. Zamolio je građane za pomoć u otkrivanju njenog identiteta.

- Investitor ove akcije je ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore - rekao je Terzić u emisiji na TV Vijesti.

Zbog potencijalnog "ugrožavanja istrage" nije se otkrivalo o kojoj kriminalnog grupi je reč.

Istraga traje skoro deset dana, od kada su službenice podgoričkog Višeg suda, sasvim slučajno, prilikom popisa stvari, otkrile rupu u depou, u kojem se čuvaju materijalni dokazi iz krivičnih postupaka.

Jutro nakon njihovog otkrića, predsjednik Višeg suda, Boris Savić, obelodanio je da je tunel pronađen, ali nije želio da otkriva kuda on vodi.

To je, nekoliko sati kasnije, učinio ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, saopštivši da tunel vodi do privatnog stana u jednoj od obližnih zgrada.

Taj stan, saznaje Libertas, grupa osumnjičenih kopača je zakupila 23. jula. Pretpostavlja se da je prokopavanje tunela ubrzom potom i počelo.

Žena, koja je koristila lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, navodno je vlasniku tog neopremljenog stana rekla da planira da te prostorije koristi za šnajdersku radnju i salon vjenčanica, a platila je i dve kirije unapred u iznosu od 2.800 evra.

Ugovor o zakupu tog podruma potpisan je, saznaje Libertas, na period od 36 meseci, ali nije overen kod notara.

- Nismo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Neću reći ništa u emisiji što će ugroziti dalji tok istrage. Krivična prijava koja će se podneti sutra je samo prvi korak - kazao je večeras Terzić.

O motivu kopanja tunela u centru Podgorice se samo nagađa.

- Krađa dokaznog materijala iz sudskog depoa, bekstvo ili ubistvo nekog od pritvorenika prilikom njegovog boravka u Višem sudu u Podgorici - i dalje su neki od njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Solo

22.09.2023 12:19

I zbog ovakvih glupih Srba i njihovih finansijera crnogoraca mi treba da promenimo zakon i izbacimo licne karte kao pasose i uvedemo "vize" svima u regionu..