VOJNI ANALITIČAR PORUČUJE: Dolazimo do kraja bitke za Bahmut, Ukrajinci bi mogli imati ogromene gubitke

Autor:

Svet

11.04.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na kraju smo bitke i Ukrajina bi mogla da izgubi pristup vitalnom putu za nekoliko dana.

VOJNI ANALITIČAR PORUČUJE: Dolazimo do kraja bitke za Bahmut, Ukrajinci bi mogli imati ogromene gubitke

Foto: Tanjug/AP

Profesor Majkl Klark, britanski vojni i bezbednosni analitičar, opisao je situaciju u gradu Bahmutu i ​​objasnio koji uslovi mogu da nateraju Ukrajinu da se povuče.

- Na kraju smo bitke i Ukrajina bi mogla da izgubi pristup vitalnom putu za nekoliko dana. U Donbasu su svi fokusirani na Bahmuta jer se Rusi za njega bore već 10 meseci - rekao je on za Skaj njuz.

Foto: Tanjug/AP

 

- Zapravo, obe strane su se vratile na Bahmut. Pre oko mesec dana izgledalo je kao da smo u poslednjih nekoliko dana kraja, a Ukrajinci su se predomislili i vratili se u Bahmut, zapravo su prestali da se povlače. Rusi su bili na putu E40 od Bahmuta do Kramatorska i nisu stigli daleko - a vratili su se u Bahmut u još većem broju - kaže Klark.

- I tako, oni se sada bore u centru grada. Ključni problem za Kijev je što za Ukrajince postoji samo jedan izlaz -T0504 na jugozapad. Kada izgube pristup tom pravcu, moraće da se povuku. Mislim da bi to moglo da se desi za nekoliko dana - zaključuje Klark, kako piše Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading