MILOV BANKAR DOLAZI U CRNU GORU DA SVEDOČI PROTIV NJEGA: Duško Knežević se oglasio za Republiku

Autor:

Svet

03.04.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duško Knežević, predsednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran rekao je da nije iznenađen ubedljivom pobedeom Jakova Milatovića na predsedničkim izborima i dodao da očekuje da Milo Đukanović, kao i njegovi saradnici i familija budu izvedeni red lice pravde.

MILOV BANKAR DOLAZI U CRNU GORU DA SVEDOČI PROTIV NJEGA: Duško Knežević se oglasio za Republiku

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/Tanjug/AP

Knežević je u razgovoru za Republiku rekao i da je moguć njegov povratak u Crnu Goru i naveo da novoizabranog predsednika Jakova Milatovića zna još od ranije.

- Nisam nimalo iznenađen briljantnom pobedom mladog Jakova Milatovića u drugom krugu  predsedničkih izbora, koji je najdugovečnijeg vladara u Evropi Mila Đukanovića poslao u prošlost. Ne samo zato što ovog intelektualca poznajem jako dugo, još iz vremena dok je kao najbolji student Ekonomskog fakulteta u Podgorici sa prosekom 10,0, koji je tada dobio stipendiju fondacije Atlas grupe, pošto smo na taj način podržavali najuspešnije da da nastave školovanje, već zbog toga što je Milo Đukanović dozlogrdio dvotrećinskoj većini građana u Crnoj Gori, kao faktor dubokih podela u društvu, čelnik endemske korupcije i kriminala, glavni akter brojnih afera - naveo je Knežević.

On je istakao da je rad novog glavnog državnog tužioca Vladimira Novovića dosta ohrabrujući, čim su, kako kaže, procesirani ljudi koji su drmali u pravosuđu, tužilaštvu i policiji.

To dokazuje optužnica protiv Vesne Medenice, višegodišnje predsednice Vrhovnog suda, pa predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića optuženog da je vođa stečajne mafije, ili tužioca Saše Čađenovića koji je uz svog šefa Katnića montirao "državni udar". A hapšenja šefova u policiji koji su bili povezani sa narko klanovima, samo potvrđuje da se uspostavlja neka pravda u Crnoj Gori. Sve to mi daje za pravo da se nadam da će bivši "vlasnik" Crne Gore Milo Đukanović, koji je poharao Crnu Goru zajedno sa svojom familijom i kriminalnim okruženjem, i postao jedan od najbogatijih političara u Evropi, biti što pre priveden licu pravde - istakao je Knežević.

On je najavio i mogući povratak u Crnu Goru, ukoliko mu se bude garantovala bezbednost.

- Direktor policije Brđanin je to odbijao da učini, u međuvremenu je smenjen. Spreman sam da dođem i dokažem svoju nevinost u procesima koje je iskonstruisao tužilac Milivoje Katnić, po direktnom nalogu Mila Đukanovića. Nadam se da su vremena politički naručenih sudskih procesa prošla i da ću uskoro biti pozvan da objasnim kakvim kriminalnim metodama se služio, glasovima na izborima osramoćeni predsednik Milo Đukanović - zaključio je naš sagovornik.

Podsetmo, on je nedavno za naš portal najavio povratak u Crnu Goru, ukoliko Đukanović padne s vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading