Biračka mesta zatvorena: SNSD već objavio preliminarne rezultate prevremenih izbora u BiH!

Autor:

Svet

05.02.2023

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Birališta u šest gradova odnosno opština su zatvorena u 19 sati.

Biračka mesta zatvorena: SNSD već objavio preliminarne rezultate prevremenih izbora u BiH!

Foto: ATA Images

Građani Tuzle, Bihaća, Srebrenika, Zvornika, Bratunca i Vogošće danas su na prevremenim izborima birali gradonačelnike odnosno načelnike opština.

Mogli su glasati na ukupno 496 biračkih mesta, prenosi Srpskainfo.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će prve preliminarne rezultate objaviti večeras do 22:30.

Najmanja izlaznost bila je u Tuzli, a najveća u Bratuncu gde je prijavljeno i da je u mestu Bjelovac fizički napadnut posmatrač jednog kandidata za načelnika opštine Bratunac, a da je u Kravici osoba čiji su inicijali M.P. upućivala pretnje osobi M.J, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Kako navode iz CIK, na biračkom mestu u Bihaću došlo je do incidenta, te je glasanje na tom biračkom mestu bilo prekinuto na 25 minuta.

Kandidat za gradonačelnika Tuzle Omer Berbić danas je ukazao na kupovinu glasova na određenim biračkim mestima u tom gradu, tvrdivši da se građanima u zamenu za glas nude novac i paketi, piše Avaz.

Pravo glasa na ovim izborima u opštini Zvornik imalo 53.830 birača uključujući i one koji imaju pravo glasati putem pošte. Bila su otvorena 74 redovna biračka mesta i jedno biračko mesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima.

SNSD je takođe već i objavio preliminarne rezultate ovih izbora.

Prema prvim i do sada prebrojanim rezultatima, kandidat SNSD Lazar Prodanović već ima nedostižnu razliku i biće novi načelnik Bratunca.

To je objavio savetnik predsednika Srpske i portparol SNSD, Radovan Kovačević. Prema istom izvoru, Bojan Ivanović iz SNSD je novi gradonačelnik Zvornika.

(Republika/Blic)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading