ČOVEK KOJI HOĆE DA UNIŠTI REPUBLIKU SRPSKU PRIZNAO: Život Danila Vučića je bio ugrožen zbog objavljenih podataka!

Autor: Republika

Vesti

03.02.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki predstavnik Kristijan Šmit pozvao je sve ambasadore u BiH da pišu protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova BiH.

ČOVEK KOJI HOĆE DA UNIŠTI REPUBLIKU SRPSKU PRIZNAO: Život Danila Vučića je bio ugrožen zbog objavljenih podataka!

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Razlog za ovakav potez Kristijana Šmita je što su prilikom posete Danila Vučića obeležavanju Dana Republike Srpske 9. januara, objavljna dokumenta koja ugrožavaju bezbednost sina predsednika Srbije.

Potez Šmita, poznatog po tome što radi sve protiv Republike Srpske i u korist njene štete, govori da je svima jasno o čemu je reč, da se Danilu Vučića nacrta meta.

Visoki predstavnik je ovo pismo napisao 25. januara, a prosleđeno je četiri dana kasnije, uoči službene posete Beogradu.

- Kao što vam je poznato, različiti lokalni mediji objavili su 10. januara kopiju note Ambasade Srbije koja sadrži lične podatke g. Danila Vučića, sina Nj.E. Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, te jedinice za ličnu zaštitu koja je pratila g. Danila Vučića tokom njegovog nedavnog putovanja u Bosnu i Hercegovinu. Objavljivanje ovih sigurnosnih podataka dovodi osobe koje putuju u opasnost. Uzimajući u obzir osetljivo političko okruženje u zemlji kada se putovanje odvijalo, kršenje ovih poverljivih informacija moglo je imati ozbiljne posledice i sukob s određenim odgovornostima Bosne i Hercegovine kao države primaoca prema Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima (odnosno članovi 27.2 i 29) - naveo je Kristijan Šmit u svom pismu, prenose mediji.

Šmit je pozvao ambasade da zbog ovog slučaja pišu diplomatske note Ministarstvu spoljnih poslova BiH.

Usaglašeni podsetnik diplomatske zajednice Ministarstvu spoljnih poslova Bosne i Hercegovine na poverljivost diplomatske korespondencije i odgovornost koju Ministarstvo snosi u tom smislu bila bi delotvorna i pravovremena poruka - istakao je Šmit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Milovan

03.02.2023 16:11

Ako je neko Srbin i patriota on je najgori...

Nikola

03.02.2023 16:19

Konstantni napadi na porodicu Aleksandra Vučića pokazuju nemoć onih koji to rade jer nisu u stanju da prihvate činjenicu da je narod uz njega.

gagi

03.02.2023 16:19

Katastrofa...A još više brine relativizacija cele situacije u tajkunskim medijima i opozicionim redovima...

Anđela

03.02.2023 16:19

Dokazano je da su se igrali sa životom Danila, dok su smišljali kako da lažima napakoste Vučiću.