NAJTUŽNIJA PRIČA O MALOM LUKI (4): Ostao bez oca s tri godine, a sad se i sam BORI ZA ŽIVOT

Autor:

Vesti

05.02.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U decembru 2021. Miloš Stajković iznenada umro u 34. godini, u decembru 2022. njegovom sinu otkrivena zloćudna bolest.

NAJTUŽNIJA PRIČA O MALOM LUKI (4): Ostao bez oca s tri godine, a sad se i sam BORI ZA ŽIVOT

Foto: Printscreen

Život nekada ume da bude neobjašnjivo surov. Mali Luka Stajković (4), koji bije životnu bitku protiv zloćudnog meduloblastoma, pre godinu dana ostao je bez oca, koji je umro u punoj snazi, sa svega 34 godine. Hrabri dečak i njegova mama nisu stigli ni da se oporave od tog tragičnog gubitka, a zatekle su ih strašne vesti...

Luka je ujedinio Srbiju, pa je u rekordno kratkom roku prikupljen novac da ode u Tursku na lečenje. Predstoji mu operacija, a zatim hemioterapija i zračenje. Prema prvim procenama lekara, tamo će provesti devet meseci, međutim, prognoze je kod ovakvih stvari teško davati, pa će se akcija prikupljanja novca nastaviti dok se Luka ne izleči. On ima četvrtu, najagresivniju kategoriju, meduloblastoma, što znači da se bolest brzo širi i često brzo vraća. Dijagnoza mu je postavljena sredinom decembra.

KOBNA NOĆ

Dečakova tetka Katarina, rođena sestra Lukine mame Aleksandre, za Republiku objašnjava kako je sve izgledalo:

- Luki je u noći između 16. i 17. decembra pozlilo. I ranije je imao bolove u glavi, ali su ga uvek vraćali rečima da to nije ništa i da je mali za zračenje. Rendgen ništa nije pokazao. Međutim, ovoga puta su bolovi bili ispraćeni i povraćanjem i moja sestra je insistirala da se urade još detaljnije pretrage. Skener je pokazao promene na malom mozgu i hitno mu je ugrađen šant da bi oticao likvor i on je normalno funkcionisao sve do deset dana nakon operacije.

Nakon te glavne operacije, kada mu uklanjaju tumor na mozgu, Luka je prestao da hoda, govori, samostalno jede... A onda su nastavile da se ređaju loše vesti. Tri nedelje kasnije magnetna rezonanca je opet pokazala prisustvo tumora, kao i metastaze na kičmi i kičmenom stubu.

- Mi verujemo i u naše lekare, ali za dalje lečenje ove bolesti, jednostavno, mora se u inostranstvo. Nekako nas je i bog poslao u Tursku, išli smo često tamo, imamo i neke veze. Plan je da ga prvo operišu, potom i hemioterapija i zračenje, pa nekih šest-sedam meseci samo hemioterapija. Nadamo se najboljem, Luka je veliki borac - kaže tetka.

KAO LAVICA

Republika

Foto: Printscreen

Lukina tetka Katarina

Ovaj dečak, njegova dvogodišnja sestrica Lena i mama Aleksandra junački koračaju kroz sve nedaće koje im život neprestano nameće. Katarina priča kako su iznenada ostali bez stuba porodice, oca Miloša.

- Imao je 34 godine. Bio je mlad, zdrav čovek, nikad bolestan. Razboleo se i umro u 20 dana u decembru 2021. Prvih sedam dana je bio kod kuće, onda se 15 dana borio s visokom temperaturom, stavljen je na respirator. Nije se izvukao. To je bio šok za sve nas, posebno za sestru. Mislila je da posle te tragedije ne može ništa gore da ih zadesi, ali godinu dana kasnije, opet u decembru, otkriveno je da je Luka teško bolestan. I pored svega, Aleksandra se drži kao lavica, na njoj nećete videti da joj je teško - zaključuje Katarina.

Četiri načina da pomognemo Luki

1. Slanjem SMS 1427 na 3030

2. Uplatom na dinarski račun: 160-6000001511388-53

3. Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

4. Uplatom na devizni račun: 160-6000001512030-67

IBAN:

RS35160600000151203067

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading