SARAJEVSKI PROFESOR GODINU DANA PROVEO U ZATVORU ZBOG PEDOFILIJE! Nakon isteka kazne, vraćen u školu!

Autor:

Svet

17.12.2022

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užas iza zidima jedne sarajevske škole!

SARAJEVSKI PROFESOR GODINU DANA PROVEO U ZATVORU ZBOG PEDOFILIJE! Nakon isteka kazne, vraćen u školu!

Foto: Shutterstock

Profesor fiziškog u OŠ Grbavica 1 u Sarajevu S. A. vraćen je na posao iako je osuđen na godinu dana zatvora zbog kaznenog dela bludnih radnji.

Republika

Foto: Shutterstock

Pedofilija

Kako piše Klix.ba, S. A. je prvostepenom presudom proglašen krivim 2018. godine nakon što je dve godine ranije optužen da je razmenjivao poruke i fotografije s jednom učenicom.

Slučaj su prijavili njeni roditelji, nakon čega je on priveden. U to vreme je bio profesor fizičkog i trener Odbojkaškog kluba ORT.

Nakon prvostepene presude Tužilaštvo KS nije predložilo nikakve mere, pa je mogao nesmetano da radi kao profesor čekajući pravosnažnu presudu.

Nakon konačne presude u novembru prošle godine i jednogodišnje kazne zatvora, kao i jednogodišnje zabrane obavljanja posla nastavnika, S.A. ništa nije sprečilo da svoju zatvorsku kaznu uredno plati i tako se nađe na slobodi bez odlaska iza rešetaka, a zatim se vrati i na posao jer ga zakon u tome ne sprečava.

Za vreme suđenja bio je na neplaćenom odsustvu?

Klix piše kako mu je sud izdao i uverenje o nevođenju krivičnog postupka čime je stekao sve uslove da nesmetano obavlja svoj raniji posao. Interesantno, navode, za vreme sudskog procesa S.A. je bio na neplaćenom odsustvu.

Dodaju kako škola nije bila u mogućnosti sprečiti osuđenog pedofila da se vrati u učionicu jer zakon nije adekvatno regulisan.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading