RAT SE ZAVRŠAVA ZA ČETIRI MESECA, EVO ŠTA ĆE POSLE USLEDITI: Šokantno predviđanje NATO admirala - POMENUO MODEL DVE KOREJE!

Autor:

Svet

19.07.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska invazija na Ukrajinu biće okončana za četiri do šest meseci, smatra bivši komadant NATO u Evropi admiral Džejms Stavridis.

RAT SE ZAVRŠAVA ZA ČETIRI MESECA, EVO ŠTA ĆE POSLE USLEDITI: Šokantno predviđanje NATO admirala - POMENUO MODEL DVE KOREJE!

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

Bivši komadant NATO snaga u Evropi, admiral Džejms Stavridis prokomentarisao je aktuelnu situaciju u Ukrajini gde od 24. februara traje ruska invazija, odnosno ono što zvanična Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Prema mišljenju bivšeg visokog zvaničnika Zapadne Alijanse, sukob u Ukrajini završiće se "zamrznutim konfliktom" po modelu dve Koreje.

Govoreći za radio WABC 770 AM, Stavridis je ocenio da je postalo očigledno da su ratne operacije dostigle nivo u kojem je očigledno da su se obe strane, kako je rekao, "zaglibile".

- Ukrajinci se žestoko bore. Planovi Vladimira Putina pokazali su se neuspešnim. Uspeo je da osvoji samo deo teritorije od kako je konflikt počeo - ocenio je admiral.

Republika

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

 

Prema njegovim rečima, epilog ratnih operacija mogao bi da bude sličan Korejskom ratu.

- To znači formiranje militarne zone između dve strane, stalni animozitet. Zamrznuti konlflikt. Sve će biti gotovo u narednih četiri meseca do pola godine. Ne vidim da ni jedna ni druga strana mogu duže od toga - konstatovao je Stavridis.

Korejski rat, podsetimo, trajao je od 1950. do 1953. godine. Rusi su podržavali Severnu, a Amerikanci Južnu Koreju.

Rat nije završen mirovnim sporazumom, što gledano formalno pravno znači da su dve Koreje i dalje u ratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading