TOTALNA INVAZIJA! Ruski udari na Odesu, Nikolajev i Sumi: KASETNE BOMBE PADAJU NA UKRAJINSKE GRADOVE!

Autor:

Svet

19.07.2022

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage nastavile su sa bombardovanjem gradova širom Ukrajine, intenzivno su granatirale Sumi na severu, kasetnim bombama gađali Nikolajev i izvršile raketni napad na Odesu na jugu zemlje, saopštile su danas ukrajinske vlasti, prenosi Rojters.

TOTALNA INVAZIJA! Ruski udari na Odesu, Nikolajev i Sumi: KASETNE BOMBE PADAJU NA UKRAJINSKE GRADOVE!

Foto: Tanjug/AP/google maps

Vladimir Putin

U Odesi su u ruskom raketnom udaru povređene najmanje četiri osobe, čije su kuće uništene do temelja, a zapaljene su i drugi objekti, saopštio je portparol regionalne administracije Aleksij Maculevič na svom Telegram kanalu.

Ruske snage su u ponedeljak gađale Nikolajv kasetnim granatama, ranivši najmanje dve osobe i oštetivši prozore i krovove privatnih kuća, naveo je gradonačelnik ukrajinskog grada Oleksandr Senkevič u objavi na društvenim mrežama.

Više od 150 ruskih mina i granata je ispaljeno na oblast Sumija, objavio je ma Telegramu Dmitro Živickij, načelnik regionalne vojne uprave.

Nakon što nije uspela da zauzme glavni grad Kijev na početku invazije 24. februara, Rusija je preusmerila svoje akcije na razorna bombardovanja kako bi učvrstila i proširila svoju kontrolu nad jugom i istokom Ukrajine, navodi britanska agencija.
 

Republika

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

 

Ukrajina je saopštila da ruske snage pojačavaju udare sa velike udaljenosti na ciljeve daleko od prve linije fronta, pri čemu strada veliki broj civila, dok Moskva tvrdi da pogađa samo vojne ciljeve.


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izneo je podatak da je Rusija tokom petomesečnog sukoba ispalila više od 3.000 krstarećih projektila i bezbroj artiljerijskih granata.

Kijev očekuje da bi rat u ovom trenutku mogao da bude na prekretnici, s obzirom da je Moskva iscrpila svoje ofanzivne sposobnosti u zauzimanju nekoliko malih gradova na istoku, dok Ukrajina sada ima zapadno oružje velikog dometa koje može da udari iza ruskih linija, prenosi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zz

19.07.2022 15:59

Ko bre veruje u ove vase propagandne tekstove??? Ču Rusija iscrpela svoje ofanzi ne potencijale i sad ce komicar da ih protera sa 8 himarsa od kojih je 4 vec van upotrebe. Smesno...

Djole

20.07.2022 00:24

Rusija ISCRPILA a oni sada dobili ... Ma dajte bre... Ko vise veruje u ove gluposti? Jedino Zelenski kada se nasmrce. Pa 25% teritorije mu je nestalo a bice i blizu 50% i on i dalje prica o vracanju... CEGA BRE?! DAJ ne zamajavajte narod glupostima... Neka se zahvali ako ne krene Putin i dalje od Kijeva. Ali mislim da ce da uzme do Kijeva sve.

Milovan

23.07.2022 17:41

Udri fasiste.Ni jedan da ne ostane na zemlji. Zatrte I'm sjeme.