INVESTICIJA KOJA REŠAVA GORUĆI PROBLEM: Smederevo dobija novi vrtić, poznati svi detalji!

Autor:

Vesti

19.07.2022

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višegodišnji problem sa smeštajnim kapacitetima za najmlađe sugrađane smederevskih mesnih zajednica "25. maj", Ralja, Lipe i Vranovo biće konačno rešen pošto u avgustu počinje izgradnja dečijeg vrtića u prigradskom naselju Radinac.

INVESTICIJA KOJA REŠAVA GORUĆI PROBLEM: Smederevo dobija novi vrtić, poznati svi detalji!

Foto: Printscreen/Instagram/becjovan

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč sa saradnicama

Vrednost investicije iznosi oko 1,7 miliona dinara, a budući vrtić koji će u velikoj meri olakšati život smederevskim roditeljima prostiraće se na 1.500 kvadrata.

Kako je Republici potvrđeno u Gradskoj upravi, na radovima na novom dečijem vrtiću biće angažovano 50 radnika.

Pripremni radovi na novom objektu za smeštaj dece u Radincu zvanično su počeli 28. juna, izgradnja treba da počne u avgustu, a rok za završetak radova je 12 meseci - rečeno nam je u Gradskoj upravi.

U objektu će biti 13 grupa, od kojih će 3 biti za jaslen uzrast, 7 za uzrast od 3 do 5 godina, kao i 3 za mališane predškolskog uzrasta. 

Podsetimo, gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, nedavno je potvrdio da će se Grad Smederevo uhvatiti u koštac sa jednim od problema koji su više godina mučili Smederevčane.

Želim da podsetim da će radovi na izgranji vrtića u Radincu krenuti tokom avgusta, a u planu je i izgradnja Centralnog vrtića, gde radovi kreću sledeće godine. Grad će dakle u narednom periodu nastojati da reši ovaj značajan problem kada je reč o smeštajnim kapacitetima za naše najmlađe sugrađane - rekao je nedavno Beč.

U junu otvorena "Bajka"

Podsetimo, u junu je u Smederevu otvoren vrtić "Bajka", koji se prostire na 370 kvadrata i čiji je kapacitet 70 mesta.

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč nedavno je najavio da će se do kraja septembra otvoriti još jedan objekat za smeštaj dece.

- Time će se u značajnoj meri rešiti problem sa nedostatkom kapaciteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Napomena:

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

Loading