HOROR U BiH - BUJICA ODNELA RESTORAN I JAGNJE NA RAŽNJU, KLIZIŠTE SE OBRUŠILO NA NASELJE! Na magistralnom putu se formirao vodopad, SARAJEVO POD VODOM! (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

05.11.2021

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte jezive snimke iz Bosne i Hercegovine, čije je delove sinoć zahvatilo nezapamćeno nevreme praćeno ekstremno jakom kišom.

Foto: youtube.com/printscreen

Jezivi prizori oluje i bujica iz BiH obišli su čitav region 

Zastrašujuće nevreme koje je sinoć pogodilo delove Bosne i Hercegovine izazvalo je zastrašujuće poplave, bujice, pa i vodopade, koji su nosili sve pred sobom, a među najpogođenijima je naselje Jablanica u kom je voda uništila brojne objekte, pa i lokalni restoran u kom se u trenutku oluje peklo jagnje. 

Sve je nestalo u trenu kad je voda nadošla, a velika šteta je naneta i putnoj infrastrukturi. 

- Prema informaciji koju su nam dostavili, od ranih jutarnjih sati čišćena su novonastala klizišta na magistralnom putu M17.5, Jablanica - Risovac Posušje, zbog kojih je put bio neprohodan do popodnevnih sati. Uspostavljen je saobraćaj na spomenutom putnom pravcu, ali se i dalje vozačima preporučuje oprez, radi mogućih odrona i nastanka novih klizišta - rekao je Dnevnom Avazu Pero Pavlović, portparol Vlade HNK i Uprave CZ HNK.

Prema njegovim rečima, najteža situacija je na putu Jablanica - Blidinje, gde se ogromno klizište sručilo na put.

Zaposleni su pokušavali da spasu inventar i jagnjetinu s ražnja, ali situacija im je bila otežana zbog nestanka struje.

 

@crnahronika

Donja Jablanica. Potopilo i pečenje #crnahronika ♬ original sound - Crna Hronika

Dramatično je bilo i u Ostrožcu, gde se vidi ogromna bujica koja nosi sve pred sobom. Mnoge kuće i objekti su poplavljeni.

Nabujala je i na području naselja Vojkovići na području opštine Istočna Ilidža. Došlo je do odrona uz samu reku, što ugrožava brojne objekte koji se tamo nalaze, a među kojima je i jedna benzinska pumpa. 

U naseljima Otes i Butmir u noći između četvrtka i petka poplavljeno je na desetine privatnih stambenih objekata i sve saobraćajnice, a služba civilne zaštite angažovana je kako bi pomogla stanovništvu. Reka Tilava izlila se na lokaciji Gornji Kotorac i Butmir, te poplavila oko 50 objekata. Takođe, nabujala reka Željeznica izlila se i potopila Most spasa koji povezuje Butmir sa susednim naseljem Sokolović Kolonija.

Zbog velikih količina vode potpuno je zatvorena važan magistralni put od Sarajeva ka Foči, odnosno prema granici s Crnom Gorom. Hidrometeorološki zavod Federacije BiH najavio je nastavak padavina i u Sarajevu se u petak očekuje do 30 litara kiše po kvadratnom metru. Crveni meteoalarm proglašen je za Hercegovinu gde su kiša i vetar izazvali velike štete i poteškoće u saobraćaju u Jablanici i Konjicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading