ORUŽANA PLJAČKA U NIKŠIĆU: Maskirani razbojnici RANILI radnika obezbeđenja, pa pobegli sa plenom

Autor: Republika

Svet

20.10.2021

10:13

U oružanoj pljački koja se dogodila jutros u Nikšiću, teško je ranjen Ljubiša Mrdak, radnik obezbeđenja, koji je kasnije podlegao povredama.

Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Navodno su tri masikirane osobe sa automatskim oružjem kod službenog ulaza u pošti sačekale vozilo obezbeđenja gde se nalazila veća količina novca planirana za penzije, nezvanično saznaju "Vijesti".

U oružanoj pljački teško je ranjen Ljubiša Mrdak, radnik obezbeđenja, koji je kasnije podlegao povredama.

Navodno su tri masikirane osobe sa automatskim oružjem kod službenog ulaza u pošti sačekale vozilo obezbeđenja gde se nalazila veća količina novca planirana za penzije.

Tom prilikom teško je ranjen Mrdak, kako je "Vijestima" nezvanično rečeno iz vatrenog oružja, dok su drugu dvojicu napadači poprskali biber sprejom.

Na licu mesta je pronađeno više čaura. Na terenu su i pirpadnici Forenzičkog centra.

Nakon što su uzeli novac, razbojnici su pobegli džipom u nepoznatom pravcu.

- Pacijent je primljen sa prostrelnom ranom grudnog koša. Zabeleženo je veliko prisustvo vazduha i krvi u grudnom košu. Nakon obrade pacijenata i uspostavljanja vitalnih parametara pacijent je kolima bolnice upucen u KCCG - rekao je direktor nikšićke bolnice dr Marko Mitrović.

Ispred pošte se nalazi veća grupa građana, a Nikšić je blokiran, policija je mestu događaja.

UP: Policija traga za izvšiocima razbojništva

Iz Uprave policije saopšteno je da se za izvršiocima razbojništva traga.

Oni su kazali i da je o ovome obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu.

- Jutros oko 8:50 časova ispred prostorija Pošte Crne Gore u ulici Jola Piletića u Nikšiću došlo je do razbojništva kojom prilikom su izvršioci upotrebili vatreno oružje usled čega je radnik obezbeđenja zadobio teške telesne povrede. Policija intenzivno traga za izvršiocima razbojništva koji su jutros naoružani izvršili ovo krivično delo i otuđili za sada neutvrđenu količinu novca. Povređeni radnik obezbeđenja je hospitalizovan u Medicinskom centru u Nikšiću. O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvo u Podgorici a na licu mesta se vrši uviđaj. Brzim i efikasnim radom policije u mestu Grebice pronađeno je zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korišćeno u izvršenju ovog krivičnog dela - navodi se u saopštenju UP.

Komentari (0)

Loading