PROGOVORIO OTAC UBICA TROJE MALIŠANA U ZAGREBU! Evo zašto je i kako ubio svoju decu!

Autor:

Svet

28.09.2021

05:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Harald Kopic (56), koji je u subotu ujutro ubio svoje troje dece u Zagrebu, sinoć je zvanično uhapšen.

Republika

Foto: Facebook

Harald Kopic je rekao da je decu ubio da ne bi bio sam na "onom svetu"

On je juče iz KBC "Sestre milosrdnice", gde je bio pod konstantnim nadzorom policije, prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. 

U psihijatrijskoj bolnici smatrali su da nema potrebe za daljom hospitalizacijom, pa su ga vrlo brzo otpustili iz bolnice, posle čega je priveden u kriminalističku policiju na ispitivanje.

Austrijanac, koji je u zagrebačkim Mlinovima ubio troje dece, sedmogodišnje blizance i četvorogodišnjeg dečaka, tek je danas u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Kopic je u bolnici rekao da mu je teško, pa je dodao da mu je žao što je još živ.

Rekao je da je već duže bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao da se zaposli, ali bez uspeha. Rekao je i da mu je istekao zakup za stan i da više nije imao gde da ode. Upravo to je naveo kao motiv za nezapamćeni zločin.

Republika

Foto: printskrin

Mališani koje je otac ubio

 

Naime, otac ubijene dece je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio da oduzme sebi život, a pre toga i svojoj deci kako "ne bi bio sam, već kako bi i ona bila uz njega kada umre".

Istražitelji su, podsetimo, prvo verovali da je Harald decu ugušio, ali su postajali sve skloniji verziji prema kojoj je on prvo mališane omamio tabletama, a potom ih ugušio. Austrijanac je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Obdukcija ubijene dece je gotova, ali se rade dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Trostruki ubica u bolnici je rekao i da bi, kad bi imao mogućnost i način, ponovo pokušao samoubistvo.

Sebe je opisao kao osećajnu, ali i grubu osobu. Rekao je da se u poslednja tri meseca osećao tužno, potišteno i napušteno, a poslednjih dana očajno, dodajući da više nije video nikakvog izlaza iz situacije.

Radnici Hitne pomoći su u stanu, u noći ubistava, pronašli čak pet kutija različitih tableta. Harald je bolnici rekao da je popio više od 100 tableta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Datko

28.09.2021 09:12

Počeo da sumnja da su mu deca Srbi.