IZGLEDALO JE DA KOPIC ŽIVI ZA TU DECU: Komšije trostrukog ubice iz Zagreba u šoku, tvrde da je zgrada UKLETA!

Autor:

Svet

26.09.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zbogom svima! Otići su, jer više ne mogu. Ljubav mog života M. D. me ostavila zbog moje bivše žene jer je prema njoj bila zločesta. I ostao sam bez novca. Sve što sam pokušavao proteklih godinu i po dana nije dalo rezultata da se vratim na posao, a čak su moja braća iz masonske lože V. P., Z. K. i D. V. odbila da mi pomognu. Čak mi se ni na telefon nisu javljali. Jedino moji najbolji prijatelji M. i R. te moj brat H. su mi pomogli koliko su mogli. Ali sada, ja sam došao do kraja. Zbogom", napisao je na engleskom jeziku na Facebook profilu 11 minuta posle ponoći u subotu Harald Kopic (56), austrijski državljanin, nakon čega je okrutno u podstanarskom stanu u zagrebačkim Mlinovima ugasio živote svoje troje dece.

Republika

Foto: Facebook

Harald Kopic

Stravičnu poruku pod okriljem noći uočili su Kopicovi prijatelji iz Hrvatske i inostranstva te su, očito poznajući njegov karakter i da bi možda sebi mogao da naudi, alarmirali policiju koja je odmah pohitala do urbane vile u Mlinove. Nažalost, bilo je prekasno. Prizor, nakon što su oko 2 ujutro obili vrata stana na drugom spratu zgrade, sledio ih je. U mraku u spavaćoj sobi zatekli su mrtvo telo četvorogodišnjeg dečačića dok su u dnevnom boravku pronađena mrtva tela sedmogodišnjih blizanaca.

A u neposrednoj blizini nalazio se i Kopitz koji je odlučio sebi da presudi najverovatnije većom količinom tableta. I dok za njegovo troje dečice, nažalost, nije bilo spasa te je Hitna pomoć mogla samo da konstatuje smrt, on je u teškom stanju prevezen u KBC Sestre milosrdnice. Kopicova bivša supruga, koja mu je za vikend omogućila druženje s decom kao i svaki put dosad nakon što su njihov brak poljuljali neslaganje i bračne razmirice, za stravičnu vest je saznala u Neumu.

Veliki meštar Nikica Gabrić: Nikad čuo za njega

S obzirom da je Kopic u svom oproštajnom pismu na društvenim mrežama naveo da mu neki ljudi iz masonske lože nisu hteli pomoći, Jutarnji je pokušao s Velikim meštrom Nikicom Gabrićem da proveri da li mu je poznat, ali kaže da nije.

- Nikad nisam čuo za njega - kazao je. No, drugi sugovornik koji se kreće u tim krugovima tvrdi da ga je znao viđati među Masonima, ali ranijih godina.

- Nisam ga u poslednje vreme video, ne znam jesu li se oni sastajali - kazao je sagovornik.

Upućeni u slučaj kažu da je u četvrtak uveče majka komunicirala s dečicom. Deca su bila na terasi balkona, veselila se i igrala, a razgovor s majkom ih je razveselio, kažu svedoci. No ta radost, kako se poslije pokazalo, bila je kratog veka. Veselje što su s ocem ubrzo je splasnulo nakon što je u petak oko 21 sat Kopic, pušeći na balkonu cigaretu, povisio ton nekoliko puta zaredom. Na koga? Svedoci kažu da im nije poznato.

- Sused je često bio tih i zamišljen na tom balkonu. Stalno je pušio, a deca su se uveče veselila i svako malo istrčavala na balkon. Ništa nije izgledalo čudno. Videlo se kako dečje majice stavlja na vešalice. Izgledalo je kao da ih valjda požuruje na spavanje jer se čulo da im na engleskom govori "sleep, sleep, spavati idemo". Mešao je engleski s hrvatskim i nije se skidao s mobilnog. Nikome ni na kraj pameti nije bilo da bi ovakav zločin bio kadar da učini. Bio je drukčiji otac, kažu susedi, u park ih je ili u šetnju uvek vodio u odelu i kravati da bi ih onda grdio zašto su ga isprljali. Kao porodica su, inače, delovali skladno, pa i kad su mu nastavila dolaziti deca zaista se činilo da živi za tu decu - kaže pod vidnim utiskom za Jutarnji jedna od komšinica Kopicovih.

Drugi sused dodaje da razmere strahote nije znao sve dok "ujutro nije ugledao i mrtvačka kola u koja unose telo za telom".

- Brojao sam i nisam mogao da verujem šta vidim. Pa, šta su mu deca kriva? Ne možemo ni zamisliti kako je sad uopšte toj majci koja je na poverenje dala svoju decu jednom običnom psihopati - zaključio je sused dok su mu suze navirale na lice.

Neke od osoba koje je Kopic spomenuo u svojoj oproštajnoj poruci Jutarnji je uspeo da kontaktira, ali neki kažu da ga uopšte ne poznaju, a neki dodaju da su samo čuli za to ime ali nisu ni u kakvim odnosima. Devojka koja ga je, kako tvrdi Kopic, ostavila zbog bivše supruge, ugasila je društvene mreže i mobilni, očito ne želeći išta da komentariše.

Susedi tvrde da je ta zgrada, u kojoj je počinjen svirepi zločin, ukleta. Stanove u zgradi vlasnik nije uspeo da proda pa se iznajmljuju. Za razliku od Kopicovih kod kojih, prema nekim informacijama, policija sve do juče nije postupala, prošle su godine intervenisali zbog komšinice koja je u trenutku rastrojenosti i svađe s ukućanima kroz prozor bacala nameštaj. A otkrivaju i da je u toj zgradi svojevremeno, do izbijanja afere, živela Josipa Rimac.

Nikolina Grubišić Požar iz Odeljenja maloletničke delinkvencije otkrila je da je policija oko 2 sata ujutro dobila dojavu o mogućem samoubojstvu građanina. No, na mestu intervencije dočekao ih je užas - muškarac narušenog zdravstvenog stanja i troje maloletne dece bez znakova života. U toj porodici, rekla je Grubišić Požar, policija nije intervenisala nikad dosad. Tačno vreme i uzrok smrti dece biće poznati nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nakon što bude otpušten iz bolnice, Kopic će biti uhapšen i suočen s krivičnom prijavom zbog teškog ubistva. Preti mu do 50 godina zatvora u slučaju da ukupni broj zatvorskih kazni nakon punomoćnosti presude pređe 40 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading