AMERIKA UPOZORAVA SVOJE GRAĐANE U CRNOJ GORI: Izbegavajte demonstracije na Cetinju!

Autor:

Svet

22.08.2021

05:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici upozorila je svoje državljane da će se u nedelju na Cetinju održati velike demonstracije protiv ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC), preporučivši da se izbegava područje demonstracija te da prate lokalne medije.

Republika

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Foto: Ilustracija

"Očekuje se zatvaranje ulica i značajno prisustvo policije", navodeno je u objavi na internet stranici ambasade SAD-a, prenosi Jutarnji.

Crnogorske "patriote" koje se protive inauguraciji budućeg poglavara SPC-a u Crnoj Gori Joanikija, koje bi se trebalo održati 5. septembra, pozvali su na masovne proteste u nedelju, u centru Cetinja, kako bi iskazali nazadovoljstvo namerom SPC-a da upravo u cetinjskom manastiru ustoliči budućeg mitropolita crnogorsko-primorskog koji će na tom mestu zameniti preminulog mitropolita Amfilohija.

Kako je protokolom SPC-a prediviđeno, a koji su objavili crnogorski mediji, ustoličenju novog crnogorskog mitropolita na Cetinju prisustvovaće patrijarh SPC-a Porfirije, a poziv su dobili i crnogorski zvaničnici i diplomate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading