MILOGORCI NAPALI JOANIKIJA! Hajka na mitropolita u Crnoj Gori u punom jeku!

Autor: Republika

Svet

19.08.2021

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi na mitropolita Joanikija i Srpsku pravoslavnu crkvu od strane sledbenika milogorskog režima u Podgorici dobili su na intezitetu kako se bliži 4. septembar, kada bi visoki crkveni verodostojnik trebalo da bude ustoličen na Cetinju.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ/Printscreen

Sramni plakati objavljeni na Cetinju protiv mitropolita Joanikija

Odluka da se ustoličenje Joanikija obavi baš na Cetinju produbila je podele u crnogorskom društvu, a sledbenici predsednika Mila Đukanovića svaku priliku koriste za brutalan napad na episkopa.

Kako je na Instagramu objavio Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore i poslanik u parlamentu, na Cetinju su osvanuli skandalozni plakati u kojima se poručuju da "Joanikije nije dostojan Cetinja".

- E, upravo je ovo, najveći razlog zašto ovakav čovek, pravi čovek vere i ljubavi, treba da, osim crkveno-istorijskih razloga, bude ustoličen baš tu, gde se ovo lepi, na Cetinju. To se zove pravda: naš najdostojniji biće ustoličen upravo tu gdje je najvažnije povratiti vjeru i ljubav, razgrnuti mrak propagande i istorijskih falsifikata, ponijeti onaj isti Krst Mitropolita Amfilohija, krst kome je upravo mjesto na Cetinju, tu na tronu Svetog Petra Cetinjskog. Dostojan, na tronu dostojnih. Baš na Cetinju moramo pokazati najveću ljubav, na to nas obavezuje Sveti Petar Cetinjski. Ustav, zakon i red se podrazumijevaju, ali ako nisu vođeni ljubavlju onda ništa. To nas je učio Đedo - napisao je Milačić i dodao:

- Ustoličenjem Mitropolita Joanikija ustoličavamo ljubav i slogu. Pojedinci koji žele provokaciju i mržnju, iz kog god motiva to radili, provociraju ne nas, provociraju Svetog Petra Cetinjskog, provociraju sebe same. Nećemo dozvoliti da mržnja prevlada. Nećemo dozvoliti bezakonje. Nećemo dozvoliti bilo koju aktivnost protiv Crne Gore. Zakon, pravda, ljubav! - zaključio je Milačić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading