ERDOGANOVO UPOZORENJE TALIBANIMA: Ne ponavljajte greške iz prošlosti!

Autor: Republika, Tanjug

Svet

21.08.2021

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da bi članovi radikalnog pokreta talibana, koji su preuzeli vlast u Avganistanu, trebalo da izbegnu da ponove greške iz prošlosti.

Foto: Tanjug/AP

Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ocenio je danas, tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da bi članovi radikalnog pokreta talibana, koji su preuzeli vlast u Avganistanu, trebalo da izbegnu da ponove greške iz prošlosti.

- Erdogan je rekao da želi blagi prenosa (vlasti) u Avganistanu i istakao da je potrebno da talibani ne ponove svoje greške iz prošlosti i da se ponašaju s razumevanjem u odnosu na sve etničke grupe, i održe svoja obećanja - navodi se u saopštenju kabineta turskog predsednika.

Erdogan je ocenio i da bi nova vlada u Avganistanu trebalo da bude inkluzivna "kako bi održavala različitost ljudi" u Avganistanu, prenosi TAS S.

Kako je ranije objavljeno, Putin i Erdgodan razgovarali su danas telefonom o situaciji u Avganistanu i naglasili da je najvažnije da se obezbedi i mir za civile u toj zemlji.

Oni su takođe naveli da im je prioritet da se nađu rešenja u ratu protiv terora i trgovine drogom, saopštio je Kremlj.

- Predsednici su imali ozbiljan razgovor o situaciji u Avganistanu. Naglasili su koliki je značaj da se obezbedi stabilnost i mir za civile u toj zemlji, odnosno, koliko je bitno da se poštuje red i zakon - navodi se u saopštenju koje je preneo TASS.

Putin i Erdogan su se saglasili da će ojačati bilateralnu saradnju po pitanju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading