Lider VMRO-DPMNE o aferi "Reket": Kriminal ovih razmera nemoguć bez Zaeva

Autor: Tanjug

Svet

16.08.2019

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider najveće opozicione stranke u Severnoj Makedoniji, VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski komentarišući slučaj @Reket“ rekao je da je makedonski premijer Zoran Zaev na kolenima i da sledi obnova zemlje, prenosi portal Plusinfo.

RepublikaFoto: youtube.com/ Sitel Televizija
Hristijan Mickoski

- Kriminal ovih razmera nije moguć bez podršku Zaeva. Katica Janeva nije u pritvoru, može da napusti zemlju, može da utiče na svedoke i kao šefica Specijalnog tužilaštva da ponovodi delo - rekao je na konferenciji za novinare Mickoski.

On smatra da je Katica Janeva samo "produžena ruka glavnom u ovoj aferi“, i dodao da je Zaev svestan činjenice da je Međunarodni savez kojim rukovodi Bojan Jovanovski, Boki 13, na neki način deo vladajuće Socijaldemokratskog saveza. 

- Sumnja se da je ta organizacija paravan i za druge slučajeve o iznudi i reketu. Zaev je u stanju da pusti svakoga nizvodno samo da bi sebe spasio - naglašava Mickoski.

Prema njegovim rečima, Zaev želi da s predlogom reforme tužilaštva kompromitovano Specijalno tužilaštvo prebaci u novi sektor tužilaštva.

 

 

- Da imamo novo Specijalno tužilaštvo, ali s novim povečanim ovlaščenjima za veće zloupotrebe - istakao je Mickovski, dodavši da takav kompromis, koji će proizvesti nepravdu, neće proči. 

Mickoski je takođe upitao kakve dokaze krije porodica jednog od optuženih u ovom slučaju, i ko je sve uključen u toj, kako je rekao, beogradskoj vezi mešetara plaćenih makedonskim novcem. 

- Nemamo pravnu državu zato što su je ubili i sahranili. Pad ove vlasti nije pitanje da li će se dogoditi, već kada. Narod će reči dosta je bilo na sledećim parlamentarnim izborima. VMRO će srušiti ovu vlast i doneti pravdu - zaključio je Mickoski i najavio masovne proteste. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading