FOTO FINIŠ ZA PAMĆENJE! Novak uspeo da URADI nešto što nikom nije pošlo za rukom u ovoj godini! Rasturio Alkaraza u neizvesnoj završnici!

Autor:

Sport

12.09.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković ostao daleko od ličnog rekorda, kada su zarade od turnira u pitanju.

FOTO FINIŠ ZA PAMĆENJE! Novak uspeo da URADI nešto što nikom nije pošlo za rukom u ovoj godini! Rasturio Alkaraza u neizvesnoj završnici!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Pobedom nad Danilom Medvedevim u finalu US Opena i osvajanjem 2000 bodova, Novak Đoković se vratio na čelo ATP liste.

Nije samo tu, međutim, Nole uspeo da pretekne Karlosa Alkaraza iz Španije, već i kada je reč o zaradama u 2023.

Srbin je postao, naime, prvi teniser od početka godine, koji je uspeo da probije magičnu cifru od zarađenih 10.000.000 američkih novčanica. Preciznije, uspehom na Flešingu, Đokoviću je pripalo tri miliona dolara, po čemu je stigao do sume od 10.590.175 zarađenih od starta sezone, a Alkaraz je ostao na preko devet miliona dolara.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Istovremeno je četvrorostruki šampion US Opena poboljšao svoju apsolutnu dominaciju u nagradnom fondu u karijeri na 175.281,484 američkih novčanica. Podsetimo, Novak Đoković je ove sezone igrao u sva četiri grend slem finala (Australijan Open, Rolan Garos, Vimbldon, US Open), osvojivši tri pehara i igrajući finale u Londonu.

Nole je favorit za prvo mesto na listi godišnjih novčanih nagrada četvrtu sezonu zaredom. Prošle godine je zaradio fantastičnih 9.934.582 dolara, iako je preskočio važne događaje kao što su Australijan Open, US Open, kao i masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Gledajući kroz istoriju, Đokovićev rekord je i dalje onaj iz od pre osam godina, kada je inkasirao fantastičnih 21.146.145 američkih novčanica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading