NOLE OTKRIO POSLE POBEDE! Razgovarao sam sa sobom u ogledalu! Rekao sam...

Autor:

Sport

02.09.2023

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel srpskih tenisera na US Openu pripao je Novaku Đokoviću.

NOLE OTKRIO POSLE POBEDE! Razgovarao sam sa sobom u ogledalu! Rekao sam...

Foto: Tanjug/AP

Gotovo četiri časa trebalo je Noletu da dođe do trijumfa nad Laslom Đereom, koji ga je propisno namučio.

Iako je momak iz Sente imao igru i vođstvo od 2:0 u setovima, u trećem se "raspao" što je Đoković iskoristio i na brutalan način izborio plasman u osminu finala.

Novak Đoković je samo jednom na US Openu uspeo da nadoknadi 0:2, i to protiv penzionisanog Švajcarca Rodžera Federera 2011. godine. Ovo mu je osmi put u da se od 0:2 vratio i pobedio sa 3:2.

Zato ne čudi oduševljenje i osmesi na Novakovom licu, posle spektakularnog preokreta i epskog duela Srba na Flešing Medouzu u borbi za mesto među 16 najboljih.

- Neverovatno, skoro je dva sata ujutro, a toliko je ljudi ostalo da prati meč. Podržavali ste nas obojicu, nadam se da ste uživali. Ja nisam u prva dva seta, ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam igrao u poslednjih nekoliko godina - rekao je Novak Đoković nakon pobede. 

Foto: Tanjug/AP

 

Srpski teniser je u pauzi između drugog i trećeg seta otišao u svlačionicu, a potom imao još jedan razgovor sam sa sobom u ogledalu. 

- Ponovo sam razgovarao sam sa sobom u ogledalu, rekao sam šta treba da uradim da preokrenem. Pokušao sam da se nateram, da se podignem, dešavalo mi se to i nekoliko puta u karijeri. Ovoga puta sam uspeo - dodao je srpski teniser. 

Angažovanje Lasla Đerea veoma je palo u trećem i četvrtom setu, uvideo je to i Nole, ali napominje da umor nije bio uzrok. 

- Ako je Laslo bio umoran, to nije pokazivao. Igrao je dobro u petom setu, bolje nego u trećem i četvrtom. Bio je tu, disao mi je za vratom, igrao jako dobro. U ovakvim uslovima loptica loptica pada, teži su uslovi za igru, bilo mi je teško da pronađem pravo rešenje. Ništa nije funkcionisalo, ali sam se u trećem setu podigrao. Hvala svima koji su me bodrili. Zaigrao sam agresivnije, njegov nivo pao je u odnosu na prva dva seta - objasnio je Đoković. 

Sledeći protivnik najboljem ikada biće Hrvat Borna Gojo koji je ranije noćas savladao Jiržija Veselog sa 3:0. 

- Jedino želim da se opustim, legnem i spavam - podvukao je Novak Đoković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading