NIKAD NE OTPISUJ RANJENOG LAVA! Novak prošao GOLGOTU i spektakularnim PREOKRETOM srušio ČUDESNOG Đerea! Sada ga čeka HRVAT! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.09.2023

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković plasirao se u osminu finala US Opena, pošto je u neverovatno uzbudljivom srpskom okršaju savladao Lasla Đerea rezultatom 3:2 (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3) posle tri sata i 45 minuta igre.

NIKAD NE OTPISUJ RANJENOG LAVA! Novak prošao GOLGOTU i spektakularnim PREOKRETOM srušio ČUDESNOG Đerea! Sada ga čeka HRVAT! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nastavio je Nole da grabi ka četvrtom peharu na US Openu, eliminisavši na tom putu velikog prijatelja iz Dejvis kup selekcije Srbije i upisavši protiv Lasla drugu pobedu u isto toliko međusobnih duela.

Epski srpski duel ispisao je novo poglavlje poslednjeg grend slema u sezoni, jer se nikad ova dva asa nisu našla u borbi za osminu finala na Flešingu. Istovremeno, Novak Đoković tokom blistave karijere nije prošao takvu golgotu, kao u ovom meču, iako je u mnogim posle 0:2 znao da se vraća, ali kako ga je Đere namučio, pričaće se godinama.

Novak Đoković - Laslo Đere 3:2

(4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3)

Iako je važio za potpunog autsajdera, Laslo je hrabro ušao u meč s velikim prijateljem i već u prvom gemu uvodnog seta napravio brejk, koji je sačuvao do kraja ovog perioda – 6:4. Za vođstvo u setovima, koje niko na stadionu ili kraj malih TV ekrana nije očekivao.

Imao je priliku Đoković da vrati izgubljeno u drugom i četvrtom poenu, međutim, kad god su svi mislili da će se to desiti, Đere se branio i odbranio.

Foto: Tanjug/AP

 

Veliki broj navijača je pomislio da će se tada Nole trgnuti i početi da igra znatno bolje, međutim... Srljao je iz greške u grešku, napravio novu u sedmom gemu drugog seta, što se ispostavilo kobnim, pa je Laslo duplirao prednost na 2:0!

Umeo je najbolji ikada da stiže i te minuse, ne malo puta, ali protiv raspoloženog Đerea u meču karijere, nije nalazio rešenja. Sve do početka trećeg seta!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Laslo Đere

„Ranjeni lav“ se nikad ne otpisuje, što je na svojoj koži osetio rođeni Senćanin. Razbesneo se Novak u trećem periodu, zaigrao kao u najboljim danima i zgromio Lasla, uz dva načinjena brejka, s ubedljivih 6:1, smanjivši u ukupnom skoru na 2:1!

Gde je stao u prethodnom, Đoković je nastavio u četvrtom setu. Istim rezultatom (6:1), iako su prva tri gema bili brejkovi, najpre za Novaka, pa Lasla, da bi drugi reket ATP liste opet stekao prednost koju je još jednom kasnije potvrdio i odveo meč u peti set!

Foto: Tanjug/AP

 

Razgoropađenom Noletu više nije Laslo mogao da stane na put. Plesao je po terenu, ranim brejkom u drugom gemu došao do ogromnih 3:0 i rutinski priveo posao kraju, slavivši s 3:2, iako je prošao paklen put do trijumfa nad Đereom.

Za ulazak u četvrtfinale Đoković će igrati protiv Borne Goja iz Hrvatske koji je savladao Noletovog starog dužnika Jiržija Veselog.

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta.

Tok meča
Peti set

6:3 - GOTOVO JE! Nole je u osmini finala US Opena, pošto je savladao Lasla Đerea preokretom 3:2, iako je gubio 0:2 u setovima!!!! Imao je Senćanin brejk loptu na 30:40, ali je poslao lopticu u mrežu, što je Đoković kaznio. Njegov naredni rival je Borna Gojo iz Hrvatske.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Novak Đoković servira za meč!

5:3 - Šta je Laslo stigao u ovom gemu, prosto neverovatno. To mu se isplatilo i sasvim zasluženo osvojio gem.

5:2 - Pleše Novak po terenu, 11. as, ništa više ne može da ga zaustavi.

4:2 - Sada Đere uzvraća na isti način, nakon 40:0 usledio je osmi as za osvajanje drugog gema.

4:1 - Bez izgubljenog poena Đoković se približava na dva gema od pobede i spektakularnog preokreta.

3:1 - Konačno Đere stiže do gema, prekida Laslo seriju Novaka.

Prošao je jedan sat iza ponoći u Njujorku. Meč traje skoro tri i po časa.

 

 

3:0 - Potvrđuje Novak prednost brejka, lagano i sigurno, osmina finala je sve bliža!

2:0 - BREJK! Novak oduzima servis Laslu i grabi ka pobedi, sada je sve u njegovim rukama.

1:0 - Počeo je peti set Đokovićevim gemom, posle 40:15 sigurno je poentirao.

Ovo je tek drugi meč ove godine da Novak igra u pet setova. Prethodni je bio u finalu Vimbldona, protiv Karlosa Alkaraza koji je izgubio 2:3.

 

 

Pre tačno 12 godina je poslednji put okrenuo meč posle 0:2 u setovima.

Četvrti set

6:1 - Kraj seta, istim rezultatom kao treći, Nole dobija i četvrti set. Gledaćemo peti, odlučujući period!

5:1 - Novak osmim asom potvrđuje brejk viška i na gem je od izjednačenja u setovima.

4:1 - Novi brejk za Đokovića, koji sada ima nedostižno vođstvo, gledaćemo peti set po svemu sudeći!

3:1 - Greši Đere, potvrđuje Novaj brejk i ima lepu prednost.

Foto: www.profimedia.rs

 

 

2:1 - BREJK ZA BREJKOM! Treći uzastopni, drugi za Novaka, koji je posle dosta razmena i dugačkom poenu uspeo ponovo da iznenadi Lasla i ponovo je prednost na nejgovoj strani.

1:1 - Odmah vraća izgubljeno Laslo Đere, loš gem za Đokovića i rezultat je izjednačen.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

1:0 - BREJK na startu! Novak je krenuo silovito i odmah oduzeo servis Laslu. Malo se pomučio, Đere je pokušao da se odbrani, ali uzalud, najbolji ikada je iskoristio zicer.

Počeo je četvrti set.

Treći set

6:1 - Osvaja Nole treći set na ubedljiv način.

5:1 - Ipak neće, izbegao je Laslo "biciklicu", pa je osvojio častan gem. Novak servira za set.

5:0 - Predao se Đere u ovom setu, koji će izgubiti izgleda s nulom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

4:0 - Srlja iz greške u grešku Laslo Đere i posle 0:40 omogućava Novaku da iskoristi prvu od tri prilike da mu oduzme servis, pa Đoković sada ima dupli brejk prednosti.

3:0 - Gem sa nulom osvaja Nole, Đoković sada grabi ka osvajanju trećeg seta, što najavljuje još bolji spektakl srpskih asova.

2:0 - Konačno je Novak iskoristio brejk priliku! Četvrtu koja mu se ukazala u meču i sada ima servis viška, jer je Đere poslao loptu u mrežu, da li se "ranjeni lav" probudio?

1:0 - I treći put je Nole otvorio set servisom, samo ga je za razliku od prvog, sada osvojio. Sigurno i bez mnogo muke.

Počeo je treći set! Čak 18 neiznuđenih grešaka ima Novak, dve manje Laslo, ali Đokoviću se to baš retko dešava.

Drugi set

4:6 - Uzima Đere sa nulom i deseti gem, pa vodi u setovima 2:0! Trostruki šampion US Opena je pred eliminacijom!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

4:5 - Novi gem za Đokovića, koji ostaje u igri.

3:5 - Potvrdio je brejk Đere i gem ga deli od 2:0 u setovima!!!

Skor u vinerima: Laslo - Novak 17:11!

 

 

3:4 - BREJK! Ponovo je Laslo došao do tri brejk lopti posle 0:40 i odmah posle prve neiskorišćene, realizovao drugu ukazanu priliku. Očajan gem za najbolje plasiranog srpskog tenisera na ATP listi.

3:3 - Izjednačava Đere rutinski, bez greške. Sa novim loptama servira Đoković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

3:2 - Uzvraća Novak, odličnim gemom podsetio je zašto će od ponedeljka biti opet prvi na svetu. Samo da nastavi u ovom ritmu, kad Đoković igra kako ume, nijedan igrač na svetu nema šanse.

2:2 - Briljira Laslo, došao je do 17. vinera i novog gema sa samo jednim izgubljenim poenom!

2:1 - Đere je imao prvu brejk loptu na početku drugog perioda (40:30), ali je Novak izborio "đus", a potom upisao drugi gem.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

1:1 - Apsolutno na isti način odgovara Đere, efektno i sa nulom do izjednačenja.

1:0 - Naljutio se Nole, znatno agresivniji i bolji na otvaranju drugog perioda. Kratki i brzi servisi, za ekspresno vođstvo.

Počeo je drugi set! Novak prvi servira.

Prvi set

4:6 - Bravo za Lasla! Odbranio je Đere sve napade Novaka, od početka seta, i u ovom je imao Đoković 30:30, ali je mlađi Srbin uspeo da prvi uzme set Noletu na ovom turniru!!! Veliko iznenađenje posle 54 minuta igre!

4:5 - Najbolji gem Novaka od početka meča, bez greške sa "nulom" smanjuje vođstvo Đerea.

Đoković servira za ostanak u setu.

Foto: www.profimedia.rs

 

 

3:5 - Ponovo je Novak bio blizu da vrati servis, ali je po ko zna koji put Laslo pojačao kada je bilo najpotrebnije i odbranio kapital.

Na tribinama stadiona "Artur Eš" su Srđan i Dijana Đoković, koji se nalaze u loži svog sina i bodre Novaka.

 

 

3:4 - Kao i u prethodnim slučajevima, Đoković je opet bio u problemima i suočio se s brejk loptom, koju je ipak uspeo da obradni i ublaži rezultatski zaostatak.

 

 

2:4 - Samouvereno igra Laslo Đere, sa "nulom" je potvrdio brejk, bez izgubljenog poena.

2:3 - Još jednom se Novak suočio s problemima, imao je šansu Đere da napravi dupli brejk, ali se Đoković odbranio i smanjio vođstvo svog velikog prijatelja. Sjajan tenis gledamo od strane srpskih asova.

 

 

1:3 - Ne da se Laslo. Ponovo ista slika kao u drugom gemu, ponovo je Đere gubio, ovog puta 0:30, ali je s tri vezana poena okrenuo. Usledio je potom "đus", pa nova brejk lopta za Novaka, da bi se 38. igrač sveta uspešno odbranio i petim vinerom obezbedio osvajanje trećeg gema.

1:2 - Naljutio se sada Đoković i bez izgubljenog poena s "nulom" iz bekend vinera upisao svoj prvi gem u ovom meču.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

0:2 - Ekspresno je Novak na servis Đerea došao do 40:15 i vezanih brejk lopti. Nije iskoristio nijednu, pošto je Laslo s tri uzastopna poena preokrenuo i odbranio gem, nanizavši četiri poena. Ponovo je Đoković poslao lopticu u aut u poslednjem poenu.

0:1! BREJK! VODI ĐERE! Mučio se Nole na svoj premijerni servis, stigao je Đere do "đusa", a potom i brejk lopte. Pala je koncentracija Đokoviću, što je Laslo iskoristio i odmah iznenadio najboljeg u istoriji, pa je Novak izbacio lopticu u aut!

Meč je počeo!. Novak je izabrao prvi da servira.

 

 

UVOD

Najbolji teniser ikada moraće preko svog saigrača iz Dejvis kup reprezentacije da potraži put do osmine finala i nastavi pohod ka četvrtom peharu na poslednjem grend slemu u sezoni.

Nole je u prethodna tri meča savladao Francuza Aleksandrea Milera i Španca Bernabe Zapatu Miralesa (sa po 3:0), dok je Laslo Đere takođe bio maksimalan u duelima protiv domaćeg takmičara Brendona Nakašime (7:5, 6:4, 6:4) i još jednog francuskog igrača Uga Gastona, kojeg je još ubedljivije savladao (6:1, 6:2, 6:3).

Novak Đoković i Laslo su se samo jednom do sada sastajali u karijeri. Bilo je to prošle godine na Serbia openu, kada je Novak slavio posle preokreta s 2:1 (2:6, 7:6, (8:6), 7:6 (7:4).

Izlaze Novak i Laslo na tren "Artur Eš" stadiona!

 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

03.37 - Nikad u istoriji US Opena, Nole i Laslo se nisu sastali u borbi za osminu finala.

03.21 - Kraj meča, Gof je "biciklicom" oduvala Mertens s 6:0 u trećem setu. Sada sledi ono glavno, srpski okršaj u Njujorku između Novaka Đokovića i Lasla Đerea. Treba reći da će američka tinejdžerka ići na Dankinju Karolinu Voznijacki za ulazak u četvrtfinale.

 

 

03.17 - Počistila je Gof sa terena Elizu Mertens i vodi 5:0 u trećem setu, odmah posle njihovog meča kreću Nole i Đere. Ipak su devojke požurile, da ih Srbi ne čekaju još sat vremena. Amerikanku samo čudo može da spreči da ne ode do četvrtog kola.

02.50 - Loše vesti za sve navijače Novaka i Lasla, pošto je meč Kori Gof i Elize Mertens otišao u treći set, Amerikanka je uzvratila istim rezultatom Belgijanki s 6:3 i gledaćemo odlučujući period. To praktično znači da Đoković i Đere neće pre pola četiri na teren.

02.17 - Prolaz u narednu rundu već su obezbedili Rinki Hidžikata iz Australije i Švajcarac Dominik Strajker, kojima je 4. kolo uspeh karijere u Njujorku. Već su poznati i neki parovi osmine finala, a to su: Frensis Tijafo (SAD) - Hidžikata, odnosno, američki derbi u kome će se sastati Tomi Pol i Ben Šelton.

02.15 - Na tribinama stadiona "Artur Eš" je i kanadski pevač Džastin Biber:

02.11 - Slično razmišlja i Đere o najboljem svih vremena:

Nema mnogo tajni, on je najbolji svih vremena, trenutno u najboljoj formi od svih, što je pokazao u Sinsinatiju. Ne mogu da imam ogromna očekivanja, ali daću sve od sebe, trudiću se. Cilj mi je da izađem sa istim stavom kao u svakom drugom meču, sa istim fokusom, a da ne razmišljam ko je sa druge strane mreže – rekao je Laslo i nastavio:

- Imam iskustva s top 10 igračima, igrao sam i s Noletom i Alkarazom, s još mnogima. Ne smem da izađem kao da sam već izgubio, tako oni često dobijaju mečeve, u svlačionici. U prošlosti sam uspevao često da izađem sa verom i određenom dozom samopouzdanja, ali Noleta je najteže pobediti, on je najteži rival - ishvalio je Đere prijatelja Novaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

02.08 - Podsetimo se šta su srpski asovi rekli jedan o drugom pred međusobni susret na Flešing Medouzu.

- Mislim da igra najbolji tenis sada na betonu, u sjajnoj je formi. Sjajno je za Srbiju da imaju tenisere u trećoj rundi US. On je jedan od najvrednijih momenata, zajedno radimo u teretani, tu smo u svlačionici. Stvarno je veliki radnik, brine o svom telu, a rezultati svakako dolazi igračima kao što je on, radnici i ratnici. Šljaka je svakako njegova omiljena podloga, ali napreduje i na betonu. Fizički je veoma spreman, moraću da se spremim za napor - izjavio je Novak o Laslu i dodao:

- On je imao dosta nedaća sa porodicom i svime. Sjajan momak, bavi se samo svojim stvarima. Veoma je posvećen igrom. Volim ga kao čoveka i igrača. Znamo se dobro jer dolazimo iz iste zemlje, igramo u Dejvis kupu. Imamo velike nade da možemo nešto da uradimo sa reprezentacijom. Želim mu sve najbolje, osim u narednom meču, očigledno.

Foto: Tanjug/AP

 

02.05 - Zanimljivo da je Amerikanka i u meču Đokovića protiv Francuza Milera bila uvertira u Novakov okršaj. Tada je potrajalo preko dva i po sata, ali sada se čini da će duel ženskog singla biti mnogo kraći.

02.04 - Novak i Laslo igraju meč posle ženskog singla između Kori Gof i Elize Mertens iz Belgije. Tamo trenutno Belgijanka vodi u setovima (6:3) i u drugom je 1:0 za nju.

Dobrodošli na Republikin lajv blog meča trećeg kola US Opena, između srpskih asova Novaka Đokovića i Lasla Đerea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading