SEČA FAVORITA NA US OPENU: Sedmi nosilac ZAVRŠIO učešće u Njujorku!

Autor:

Sport

29.08.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa od dobrog rezultata ove godine.

SEČA FAVORITA NA US OPENU: Sedmi nosilac ZAVRŠIO učešće u Njujorku!

Foto: Tanjug/AP

US Open

Francuskinja Karolin Garsija, inače sedmi nosilac turnira u Njujorku, završila je učešće na US Openu već u prvom kolu, pošto je bolja od nje bila Kineskinja Jafan Vang sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1.

Dobro je počela Garsija, vršila je pritisak na protivnički servis, ali je Vang prva stigla do brejka, u petom gemu, a tu prednost je uspela da sačuva do kraja prvog seta. 

U nastavku je Francuskinja potpuno pala i dopustila je Vangovoj da odmah stekne nedostižnih 4:0, a da vrlo brzo i reši pitanje plasmana u narednu fazu i ostavi sedmu nositeljku bez druge faze.

Inače, odigrano je još nekoliko mečeva u ženskoj konkurenciji. Američka teniserka Džesika Pegula plasirala se u drugo kolo turnua, pošto je savladala Kamilu Đorđi sa 2:0 (6:2, 6:2).

Takođe, dalje je prošla i osvajačica Vimbldona. Češka teniserka Marketa Vondroušova pobedila je Na-Lae Han iz Južne Koreje sa 2:0 (6:3, 6:0), za plasman u narednu fazu turnira u "Velikoj jabuci".

Od nositeljki, dalje je prošla i Tunišanka Ons Žabur, koja je sa 2:0 porazila Kolumbijku Kamilu Osorio, zatim Ruskinja Ljudmila Samsonova (2:0 protiv Klare Liu), a u nastavku takmičenja ćemo videti i Meri Buzkovu, odnosno Medison Kiz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading