NOVAK PRED US OPEN: "To bi bilo NEPOŠTOVANJE prema sledećem protivniku!"

Autor:

Sport

26.08.2023

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasna poruka svetskog broja dva.

NOVAK PRED US OPEN: "To bi bilo NEPOŠTOVANJE prema sledećem protivniku!"

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković se trenutno nalazi u Njujorku, gde ga uskoro očekuje US Open, poslednji gren slem u ovoj godini.

Nole stiže u najveći grad Amerike nakon osvojene titule u Sinsinatiju, pošto je u velikom finalu savladao Karlosa Alkaraza u epskom meču, a sada će pokuašti da osvoji svoj novi gren slem i tako dodatno pobegne Rafaelu Nadalu na večnoj listi igrača sa najviše titula na najvećim turnirima.

Srpski as je dao izjavu pred početak turnira, a mnoge je zanimalo da li razmišlja o mogućem finalu protiv Alkaraza.

- Tenis je sport u kojem, kao na primer u Sinsinatiju, igrate pet mečeva za pet dana. Zaista ne možete da razmišljate o tome šta će biti za tri ili četiri dana. Mislite samo na naredni dan, na narednog protovnika - kaže Novak.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na US Openu

Takođe, smatra da je to loše sa sportske strane.

- Takođe mislim da je to na neki način nepoštovanje prema vašem sledećem protivniku, ako mislite na to sa kim biste igrali finale. Iako sam imao zaista mnogo uspeha, možda bi neko mogao da kaže da sam razmišljao o kasnijim fazama turnira, ali takvo razmišljanje nikada nije nalazilo odjeka kod mene - dodao je Novak.

Istakao je i kako se priprema za moguće mečeve na nekom turniru.

- Ako potencijalno nezgodan meč je blizu, onda verovatno malo više mislim na to i radim na određenim taktičkim implementacijama na terenu, na treningu. Recimo neke stvari koje bih mogao da iskoristim protiv njega - zaključio je Đoković.

Podsetimo, prvi rival našeg tenisera u Njujorku je Aleksandar Muler, a taj meč je na programu u utorak ujutru, oko tri sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading