SRBIJA TUGUJE ZBOG NOVAKA: Organziatori US Opena doneli KLJUČNU ODLUKU!

Autor:

Sport

26.08.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se nikome neće dopasti.

SRBIJA TUGUJE ZBOG NOVAKA: Organziatori US Opena doneli KLJUČNU ODLUKU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković se trenutno nalazi u Njujorku, gde ga uskoro očekuje US Open, poslednji gren slem u ovoj godini.

Nole stiže u najveći grad Amerike nakon osvojene titule u Sinsinatiju, pošto je u velikom finalu savladao Karlosa Alkaraza u epskom meču, a sada će pokuašti da osvoji svoj novi gren slem i tako dodatno pobegne Rafaelu Nadalu na večnoj listi igrača sa najviše titula na najvećim turnirima.

Đoković će u odbranu titulu krenuti od Franzuca Aleksandra Milera, a sada su organizatori saopštili i kada će naš as prvi put izaći na teren u pohodu na treću titulu na US Openu.

Naime, drugi teniser sveta će prvog dana na teren, a njegov meč protiv Francuza će biti odigran u utorak ujutru, oko tri sata po našem vremenu.

Srpski i francuski teniser će igrati drugi meč večernjeg programa na Artur Ešu, nakon što svoj meč odigra Koko Gof protiv kvalifikantkinje, a treba očekivati da između tri i pola četiri počne ovaj susret, što se nikako neće svideti Novakovim navijačima u Srbiji, jer gori termin verovatno nije mogao da dobije.

 

 

Što se samog rasporeda tiče, Noletu će rival u eventualnom drugom kolu biti Bernabe Zapata Miraljes ili Itan Kvin, dok bi u trećem mogli da gledamo srpski derbi između Đokovića i Lasla Đerea.

Novak bi u osmini finala mogao da se sretne sa Feliksom Ože-Alijasimom, dok su mu najverovatniji rivali u četvrtfinalu Stefanos Cicipas ili Tejlor Fric, u čijem delu žreba je i Miomir Kecmanović.

Podsetimo, Novak je u karijeri osvojio tri pehara na US Openu, ali poslednji sada već za njega davne 2018. godine. Od tog momenta je osvojio još devet grend slem trofeja, ali nijedan u Njujorku.

US Open počinje u ponedeljak, 28. avgusta, a finale je zakazano za 10. septembar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading