KURTI PUŠTA UBICE I NARKO-BOSOVE, A NEVINE SRBE DRŽI U PRITVORU! Sramotni dvostruki aršini privremenih vlasti u Prištini

Autor:

Vesti

27.08.2023

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naser Keljmendi u prvostepenom postupku osuđen zbog trgovine drogom, a Alil Demiri u Makedoniji dobio doživotnu robiju

KURTI PUŠTA UBICE I NARKO-BOSOVE, A NEVINE SRBE DRŽI U PRITVORU! Sramotni dvostruki aršini privremenih vlasti u Prištini

Foto: Tanjug/AP

Samo u Prištini, kod Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija, možeš da završiš na slobodi ako si prvostepeno osuđen za trgovinu drogom, ako si osuđen na doživotni zatvor zbog učešća u petostrukom ubistvu, ali ako si Srbin, bez dokaza ćeš da truneš u zatvoru. U samo jednom danu iz Prištine su stigle dve skandalozne vesti - Naser Keljmendi, prvostepeno osuđen za trgovinu drogom, oslobođen je, a Alil Demiri, osuđen na doživotni zatvor zbog učešća u petostrukom ubistvu, čije izručenje traže vlasti u Skoplju, pušten je iz pritvora!

"NEMA DOKAZA"

Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu Keljmendija i oslobodio ga optužbe za trgovinu drogom, za šta je prvostepeno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora. U obrazloženju sudske odluke navedeno je da je Keljmendi oslobođen optužbi jer nije dokazano da je počinio krivično delo za koje je optužen.

S druge strane, Demiri je u Severnoj Makedoniji, gde su za ubistvo petorice Makedonaca održana dva procesa nazvana "Monstrum" (bilo više njih na optuženičkoj klupi), osuđen na doživotni zatvor. Makedonci su likvidarani bez ikakvog povoda, delo je okarakterisano kao terorizam, a Demiri je pre suđenja pobegao na KiM.

- Nakon priloženih dokaza odbrane i jasnije argumentacije date na ročištu na kojem je upućen zahtev tužilaštva za određivanje mere pritvora tužilac koji je zastupao predlog odustao je od zahteva - poručio je Demirijev advokat.

Istovremeno, odbijen je i zahtev za njegovo izručenje Severnoj Makedoniji.

CARSTVO KRIMINALA

Prema oceni Miloša Garića, urednika portala Kosovo onlajn, stanje u pravosudnom sistemu na Kosovu je katastrofalno godinama i odraz je opšteg neuređenog stanja u društvu i kosovskoj politici, gde gospodare kriminal i korupcija.

- Desetine Srba u ovom trenutku potpuno nevini leže u zatvoru, fingiraju se svedoci i optužnice, procesi se pod skandaloznim obrazloženjima odlažu i ponavljaju, a istovremeno sudije i tužioci oslobađaju ljude protiv kojih postoje crvene Interpolove poternice i čija imena se nalaze podvučena u izveštajima najvećih međunarodnih agencija za globalnu borbu protiv trgovine narkoticima - kaže Garić za naš list.

Zapad aminuje brutalnu politiku

Garić dodaje da aktuelna vlast u Prištini, koju vodi Aljbin Kurti, zloupotrebljava policijski i sudski sistem i koristi ga u brutalnoj antisrpskoj politici, a, s druge strane, uz sramotna opravdanja, oslobađa svoje, makar oni bili ubice i razbojnici.

- Zvanična Priština i ekstremni Albanci na ovaj način pokazuju da mogu da se ponašaju kako im se prohte jer i dalje ima podršku ključnih međunarodnih faktora, koji podrškom ovakvom sistemu na Kosovu snose najveću odgovornost za aktuelno stanje - navodi Garić.

Bakarec: Kao u Turskoj u 18. veku

Nebojša Bakarec, član Odbora za KiM, ističe da na Kosovu ne funkcionišu institucije, da UN i EU posle 24 godine nisu omogućile da i jedna albanska institucija funkcioniše kako treba.

- Na primeru Srba smo videli da je to pravosuđe na nivou Turske u 18. veku, to je takva pravda, jedno zaostalo pravosuđe. Puštaju osvedočene narko-dilere, ubice se ne izručuju, silovatelji žena dobijaju male kazne i, kao u nacističkoj Nemačkoj, 99 odsto Srba koji su procesuirani su potpuno nevini. To nešto govori - kaže Bakarec.

Hapse, pucaju, prebijaju...

- pošto su Srbi napustili prištinske institucije, krenuo je lov na njih
- mahom ih optužuju na navodne ratne zločine, iako su svi morali da prođu proveru da bi radili u tim institucijama
- na Badnje veče pripadnik KBS pucao je i ranio dečake Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz čista mira
- grupa Albanaca na Božić pretukla Stefana Tomića (18)
- pripadnici ROSU pucali na Srbina u blizini Bističkog mosta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading