DOK KURTI ŠURUJE SA KRIMINALCIMA NJEGOVA BAKLAVARSKA POLICIJA OKUPIRA KOSOVO! Međunarnodna zajednica vidi Kurtijevu krivicu - on pokazuje prstom u BEOGRAD!

Autor:

Vesti

23.08.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju koje je izdao, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je izrazio zabrinutost zbog moguće eskalacije sukoba na severu Kosova.

DOK KURTI ŠURUJE SA KRIMINALCIMA NJEGOVA BAKLAVARSKA POLICIJA OKUPIRA KOSOVO! Međunarnodna zajednica vidi Kurtijevu krivicu - on pokazuje prstom u BEOGRAD!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, izdao je saopštenje u kome ističe da postoji ozbiljna opasnost od nove krize na severu Kosova, pri čemu je naglasio da potencijalna opasnost proizilazi iz Prištine. On je takođe optužio kosovskog premijera Aljbina Kurtija za sve incidente, provokacije i eskalacije situacije na tom području.

U saopštenju koje je izdao, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je izrazio zabrinutost zbog moguće eskalacije sukoba na severu Kosova. On je upozorio da sve incidenate i provokacije vidi kao rezultat postupaka kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Ove tvrdnje postavljaju ton daljeg razvoja odnosa između Beograda i Prištine.

Petković je reagovao na izjavu Kurtija da eskalaciju na severu Kosova izaziva Beograd.

Svi incidenti, provokacije i eskalacija situcije na severu Kosova i Metohije dolaze jedino i isključivo od Aljbina Kurtija, kao jedinog generatora krize u pokrajini, ali i na prostoru Zapadnog Balkana, što je nedavno demonstrirao i u Severnoj Makedoniji - rekao je Petković.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Direktor Kancelarije za KiM poručuje da Kurti izazivanjem tenzija pokušava da prikrije rezultate svoje neuspešne politike.

Opasnost za novu krizu ne severu Kosova i Metohije vreba upravo iz Prištine koja generišući tenzije na severu pokušava da prikrije rezultate svoje katastrofalne politike i ne postoje ti spinovi kojima može da zamaskira činjenicu da i međunarodna zajednica u njemu vidi izvor nestabilnosti na severu pokrajine, zbog čega su na snazi i dalje kaznene mere protiv Prištine - istakao je Petković.

On je naveo da krhki mir na Kosovu odoleva i čuva se zahvaljujući odmerenosti srpskog naroda koji, kako je istakao, "mesecima ne naseda na svakodnevne provokacije režima u Prištini“.

- I koji ulaže nadljudske napore da odoli svim pritiscima i potezima Kurtija i njegovih poluga moći kojima cilja Srbe. Njegove parapolicijske i specijalne jedinice i dalje okupiraju sever KiM, kao i srpske zgrade u kojima sede njegovi nelegalni i nelegitimni gradonačelnici koji povlače poteze kojima direktno ugrožavaju život Srba na ovim prostorima, hapse Srbe zbog izgovorene reči i neslaganja sa okupatorskim metodama, pokušavajući istovremeno da Srbima uzme koru hleba, radnike izbaci na ulicu, socijalne slučajeve ostavi bez pomoći - naveo je Petković.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Petković je dodao da tako izgleda "Kurtijeva deeskalacija".

Dok u realnosti druguje i grli se s kriminalcima i narko dilerima i zato bi pre svake izgovorene reči bolje bilo da se podvrgne odgovarajućim testovima, jer izjave i labilnost koju pokazuje iz dana u dan mogu se samo time opravdati - poručio je Petković.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading