ĐOKOVIĆ ISPOD MAGIČNOG BROJA, A POBEGAO ITALIJANU: Novak pomera granice tenisa

Autor:

Sport

22.04.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole započeo 422. nedelju na vrhu ATP liste.

ĐOKOVIĆ ISPOD MAGIČNOG BROJA, A POBEGAO ITALIJANU: Novak pomera granice tenisa

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković započeo je 422. nedelju na vrhu ATP liste i tako i ovog ponedeljka pomerio granice istorije tenisa. Ono što je primetno je da Nole sada ponovo ima ispod magičnih 10.000 ATP bodova, tačnije 9.990, ali i pored toga ima osetnu prednost u odnosu na Italijana Janika Sinera, koji mu je prvo pratilac sa 8.660 bodova.

Kako Đoković brani samo 180 bodova do Rolan Garosa, jer je prošle godine ispao u četvrtfinalu Mastersa u Rimu, a Madrid nije ispao, pa to znači da će ostati na vrhu liste i naredne sedmice, ne morajući da brine što ne igra na mastersu u prestonici Španije. Ono što je još impresivnije je činjenica da bi Nole, ako bi dočekao svoj 37. rođendan na prvom mestu ATP liste, 22. maj, postao jedini teniser koji je sa 37 godina bio najbolji na svetu. To bi predstavljalo još jedan impresivan rekord u njegovoj karijeri, dodatno ističući njegovu izuzetnu izdržljivost i kvalitet.

Kada je reč o ostatku ATP liste, Karlos Alkaraz zauzimaju treće mesto sa 8.145 bodova. Zanimljivo je primetiti da je Đoković protekle nedelje imao 1.285 poena više od Italijana, a da je ova razlika sada povećana na 1.330 poena. U top 10 se takođe nalaze Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Pored Novaka Đokovića, ostali srpski teniseri takođe imaju zapažene pozicije na ATP listi. Laslo Đere se trenutno nalazi na 39. mestu, dok su Dušan Lajović i Miomir Kecmanović na 65, odnosno neposredno ispod 65. pozicije.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading