LEGENDA SVETSKOG TENISA ZABRINUTA ZA NOVAKA: "Ne znam STVARNO šta je TO"!

Autor:

Sport

13.04.2024

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv uvid u Đokovićevu igru.

LEGENDA SVETSKOG TENISA ZABRINUTA ZA NOVAKA: "Ne znam STVARNO šta je TO"!

Foto: Profimedia

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, stigao je do polufinala Monte Karla gde je zaustavljen od strane Kaspera Ruda. Rud je sa rezultatom 6:4, 1:6, 6:4 eliminisao Đokovića sa turnira i zakazao borbu za titulu sa Stefanosom Cicipasom u nedelju popodne.

Iako je Novak prvi put posle devet godina stigao u ovu fazu turnira, poraz od Ruda iznenadio je mnoge u svetu tenisa. Endi Rodik, nekadašnji teniski broj jedan, izrazio je svoje zapažanje nakon meča, ističući da je bilo čudno gledati Đokovića kako deluje iscrpljeno u prvom setu, da je pronašao svoj ritam, ali potom promašio ključne loptice.

- Ne, bilo je interesantno. Teško mi je nekako da prokljuvim Novaka kog smo gledali ove nedelje u Monte Karlu i razloge za to kakav je bio. U prvom setu je delovao iscrpljeno. Ako bi razmena bila duža od sedam, osam loptica, on je bio fizički iznuren. Pričamo o tome da su bila 22, 23 stepena, egal u prvom setu, ili možda kad je bio brejk, bilo je čudno gledati ga. Potom je pronašao svoj ritam, kao što si rekao, a onda je u poslednjem gemu promašio prvu lopticu, greška, onda volej za dva, tri metra… Trebalo je da znaš šta će se desiti na osnovu istorije, a jednostavno nije. Kao da je tražio nešto cele nedelje. Fizička stvar je u pitanju, ali je zabrinjavajuće. Ne vidiš nekog ko je iscrpljen na početku i onda se vraća u toku meča. Ne znam stvarno šta je to - kazao je Rodik.

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik

Na Rodikove komentare o Đokovićevom fizičkom stanju, voditelj programa je naveo da je poznato da je Rodik ranije iznosio stavove o odustajanju Đokovića na mečevima i navodnim povredama. Rodik se našalio na svoj račun, izbegavajući dodatne kontroverze.

- Ne uvaljuj me opet u nevolju, ne želim da me Novakovi navijači napadnu na Tviteru. Ne znaš da si upravo dao deset sati mog života Noletovim fanovima -  našalio se Rodik.


Iako je poraz od Ruda iznenadio mnoge u svetu tenisa, Novak Đoković je i dalje jedan od najdominantnijih tenisera današnjice. Njegovo fizičko stanje tokom meča izazvalo je različite reakcije, ali ostaje da se vidi kako će se Đoković oporaviti i pripremiti za naredne izazove na teniskom terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading