NOLE PONOVO CITIRAO KOBIJA BRAJANTA: Otkrio šta ga sada inspiriše, u pitanju je POSEBAN ZVUK

Autor:

Sport

13.04.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković igra danas u polufinalu mastersa u Monte Karlu protiv Kaspera Ruda.

NOLE PONOVO CITIRAO KOBIJA BRAJANTA: Otkrio šta ga sada inspiriše, u pitanju je POSEBAN ZVUK

Foto: instagram.com/djokernole

Kobi Brajant i Novak Đoković

Novak Đoković spreman je za polufinale mastersa u Monte Karlu protiv Kaspera Ruda. Međutim, iako je dobio svih pet međusobnih duela, Nole ništa nije želeo da prepusti slučaju, već je primenio oprobani recept da e motiviše za trijumf - setio se Kobija Brajanta.

Novak je govorio o svojoj strasti prema tenisu i kako, iako je već odigrao veliki broj mečeva, i dalje oseća isti žar za igrom i pobedama. On je istakao da za njega tenis nije samo fizička igra, već da uživa i u mentalnom aspektu, ističući da i dalje oseća nervozu i uzbuđenje pre izlaska na teren. Đoković je podsetio na reči legendarnog košarkaša  Crne Mambe, koji je govorio o svojoj zavisnosti od zvuka mrežice pri košu. Novak je istakao da iako uživa u tome kada gleda snimke svojih mečeva, tokom igre je potpuno koncentrisan na svoju igru i ne primećuje zvuk udarca lopte. Ipak, istakao je da postoji nešto posebno u zvuku lopte na određenim stadionima, što dodatno doprinosi atmosferi i uzbuđenju tokom mečeva.

Foto: Tanjug/AP

Nikad neće zaboraviti Crnu Mambu: Novak Đoković

- Više od jedne stvari može se dodati na to što je Kobi rekao o zvuku mrežice. Za mene ili za nas – to je zvuk udarca, zvuk lopte na nekim stadionima gde je bolji eho, ali posebno je glasno kada čisto zahvatiš loptu. Interesantno je to što ste rekli, jer ja uživam u tome jedino kada gledam snimke svojih mečeva ili kada gledam druge mečeve. Ne uživam u tome dok igram, jer ni ne čujem, zvuči čuvno, ali skoncentrisan sam na svoju igru – rekao je Đoković.

Jedan od ključnih faktora koji čini tenis posebnim za Đokovića jeste energija publike. On je istakao da uživa u uzbuđenju i nervozi pre mečeva, te da i pored toga što je odigrao veliki broj mečeva, i dalje oseća istu tremu pred ulazak na teren. Nadmetanje sa vrhunskim protivnicima takođe doprinosi njegovoj ljubavi prema tenisu, pružajući mu izazov i motivaciju da stalno napreduje i usavršava svoju igru.

- Tu je, naravno i energija publike, ali i samo nadmetanje. Uživam u uzbuđenju, u onim leptirićima pred meč. I pored toga tome što sam u životu odigrao toliko mečeva i dalje osećam i nervozu i uzbuđenje pred izlazak na teren - dodao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading