NOVAK ČUVA JEDNU VELIKU TAJNU! Ovo nije NIKOME hteo da OTKRIJE!

Autor:

Sport

12.04.2024

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retko viđamo našeg asa ovoliko misterioznog.

NOVAK ČUVA JEDNU VELIKU TAJNU! Ovo nije NIKOME hteo da OTKRIJE!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković, srpski teniser koji se bliži 37. rođendanu, nedavno je postao "najstariji broj jedan", obarajući rekord Rodžera Federera.

Ono što je posebno impresivno jeste njegova sposobnost da i u tim godinama dominira protiv daleko mlađih igrača, koji bi trebalo da imaju veću brzinu, snagu, eksplozivnost i energiju. Njegova dugovečnost na vrhuncu teniske scene izaziva pitanje - koja je tajna njegove izuzetne forme i kako uspeva da održi vrhunsku fizičku spremnost?

- Novače, imaš 36 godina, možeš li da pričaš o svom treningu, oporavku i planu ishrane? -, glasilo je pitanje jedne novinarka na konferenciji za medije posle Đokovićeve pobede nad Lorencom Musetijem (22 godine), ali je Nole odlučio da ne odgovori.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

To se retko dešava, odnosno uglavnom je Đoković rezervisan kada su u pitanju stvari o povredama ili o politici u koju se nikada nije ni mešao za više od 20 godina karijere.

- Ne mogu da pričam previše o tome jer želim nešto za sebe da sačuvam -  kazao je smireno Đoković i dodao:

- Biće drugačijih načina kako ću to podeliti u skorijoj budućnosti, ali sve što mogu da kažem da sam posvetio više od 15 godina tome da sredim svoje telo i misli. I isplatilo se, sa 37 godina sam prvi na svetu i igram na najvišem nivou. 

Ipak, obrazložio je makad neki deo procesa postizanja savršene forme.

- To je dobit iz onoga što sam u sebe uložio mnogo, kao i moj tim u poslednjih 15-20 godina i drago mi je što sam još u ranoj fazi karijere shvatio važnost toga. Uvek sam strateški imao dugoročni plan da igram što je duže moguće kako bih svojoj karijeri dao veću šansu da osvojim što više titula i rekorda. I to radim već četiri-pet godina, praktično sam čak imao bolju karijeru posle 30. godine, nego pre. To je zbog napora koju sam uložio u to - dovršio je Novak. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading