SADA JE SVE OTKRIO! Evo ZAŠTO se SRPSKI TENISER POVUKAO IZ Monte Karla!

Autor:

Sport

08.04.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stari problemi ponovo su iskrsli.

SADA JE SVE OTKRIO! Evo ZAŠTO se SRPSKI TENISER POVUKAO IZ Monte Karla!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Laslo Đere

Srpski teniser Laslo Đere završio je svoj put na Mastersu u Monte Karlu već u prvom kolu, predajući meč Stefanosu Cicipasu zbog povrede koja ga muči još od turnira u Majamiju. Mučio se tokom poslednjih mesec dana sa formom, a problemi sa lakatom nisu mu dozvolili da se pripremi kako treba.

Đere je otkrio da je bol u lakatu počeo da se manifestuje pre dve nedelje u Majamiju, nakon kraće pauze zbog zdravstvenih problema. Iako je pokušavao da se oporavi, bol je postajao sve izraženiji, što ga je na kraju primoralo da preda meč i najavi dužu pauzu.

- Lakat je počeo da me boli pre dve nedelje u Majamiju. Bilo je to posle kraće pauze pošto sam imao problema sa zdravljem. Nisam tada baš krenuo da treniram ne znam koliko, ali opet posle pauze, lopte su bile malo teže u Majamiju tako da nisam tome pridavao veliki značaj. I onda je polako počeo da se manifestuje bol u podlaktici, u mišiću. Od Majamija sam se mučio na treninzima. Za meč bih popio lekove i malo bi bilo bolje. Međutim, danas to nije baš bio slučaj - rekao je Laslo Đere. 

Republika

Foto: Starsport

Laslo Đere


Novak Đoković, takođe, ima sličan problem sa laktom, što pokazuje da ova povreda nije retka među teniserima. Đoković je nedavno najavio da će, takođe, morati da pauzira zbog povrede lakta, što ukazuje na to da je ova vrsta povrede veoma zahtevna i može ozbiljno da utiče na igrače.

Laslo Đere je odmah nakon meča otišao na ultrazvuk koji je potvrdio problem u laktu, tačnije prisustvo tečnosti u samom zglobu. Najavio je da će po povratku u Beograd morati da uradi magnetnu rezonancu kako bi utvrdio tačan uzrok problema. Ova povreda zahteva ozbiljno lečenje i praćenje kako bi se izbegle eventualne komplikacije, te je izuzetno važno da Đere i njegov medicinski tim pravilno procene situaciju i sprovedu odgovarajuću terapiju.

Ukratko, problem sa laktom muči ne samo Lasla Đerea, već i druge vrhunske tenisere poput Novaka Đokovića. Ova povreda zahteva ozbiljan pristup i strpljenje kako bi se igrači potpuno oporavili pre povratka na teren. Nadamo se brzom oporavku za oba srpska tenisera i da će se uskoro vratiti jači nego ikada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading