ŠOK NA FLORIDI! Ispao prvi reket SVETA!

Autor:

Sport

26.03.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruskinja priredila prvorazrednu senzaciju.

ŠOK NA FLORIDI! Ispao prvi reket SVETA!

Foto: www.profimedia.rs

Poljska teniserka Iga Švjontek, koja je nedavno osvojila titulu na turniru u Adelaideu, doživela je poraz od Ruskinje Ekaterine Aleksandrove na turniru u Majamiju.

Aleksandrova, trenutno 16. teniserka sveta, uspela je da savlada prvoplasiranu teniserku, ostvarivši pobedu rezultatom 2:0 (6:4, 6:2). Ovaj meč trajao je sat i 29 minuta, a Ruskinja je uspela da tri puta oduzme servis protivnici, dok Švjontek nije uspela da napravi nijedan brejk.

Posle ovog trijumfa, Ekaterina Aleksandrova će se sastati sa Džesikom Pegulom u četvrtfinalu. Amerikanka je ostvarila pobedu nad sunarodnicom Emom Navaro rezultatom 2:0 (po setovima 7:6, 6:3), a njihov meč obeležila je čvrsta igra Pegule, koja je uspela da se izbori za svoje mesto u narednoj rundi turnira.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Iga Švjontek

Iako je Iga Švjontek do takmičenja na Floridi briljirala na prethodnim turnirima, ovoga puta nije uspela da napravi nijedan brejk tokom meča protiv Aleksandrove. Ovaj neuspeh u napadu na protivnički servis bio je ključni faktor koji je uticao na ishod njihovog duela.

Nema sumnje da je za Ekaterinu Aleksandrovu ovo najveća pobeda u sezoni, ako ne i u karijeri, budući da je na Grend slemovima stizala najdalje do trećeg kola.

Podsetimo, Ekaterina je najbolji plasman na WTA listi ostvarila prošle godine, kada je bila 16. na svetskoj rang listi. Sa ženskom selekcijom Rusije trijumfovala je u Fed kupu 2020. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading