SVI SE UROTILI PROTIV NOVAKA! Veliki RIVAL Đokovića POTVRDIO učešće na OI! Ima samo jedan USLOV!

Autor:

Sport

07.03.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje se održava od 26. jula do 11. avgusta.

SVI SE UROTILI PROTIV NOVAKA! Veliki RIVAL Đokovića POTVRDIO učešće na OI! Ima samo jedan USLOV!

Foto: www.profimedia.rs

Ruski teniser Danil Medvedev izrazio je svoju spremnost da se takmiči pod neutralnom zastavom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) doneo je odluku da ruskim sportistima bude uskraćeno pravo da se takmiče pod nacionalnim zastavama nakon invazije njihove države na Ukrajinu.

Ovakva odluka finaliste Melburna sigurno se neće svideti najboljem u istoriji Novaku Đokoviću, koji je izrazio spremnost da u "gradu svetlosti" napadne jedini trofej koji mu nedostaje u blistavoj karijeri.

Trenutno četvrti reket ATP liste je istakao da bi bio spreman da predstavlja svoju zemlju čak i ako to znači da neće moći da ističe zastavu Rusije na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Finalista Australijan opena naglašava da je njegovo iskustvo u Tokiju pre tri godine bilo izuzetno lepo te da ga je to inspirisalo da se ponovo takmiči na Olimpijskim igrama. Izrazio je veliku želju da ponovo bude deo ovog značajnog sportskog događaja i ocenio da bi učestvovao u obe konkurencije, u singlu i u dublu.

Medvedev navodi da je doživeo neverovatno iskustvo na prethodnim OI u prestonici Japana, te da je to možda čak i najbolja uspomena u njegovoj karijeri, što ga je iznenadilo s obzirom na to da teniseri obično smatraju da su im Grend slem turniri mnogo važniji.

Kada je reč o igranju pod neutralnom zastavom, Medvedev je istakao da će se povinovati pravilima te da će i u tom slučaju pokušati da se takmiči i da ostvari pobede.

Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta ove godine u prestonici Francuske. Titulu u singlu brani Aleksander Zverev, koji je u finalu 2020. u Tokiju savladao još jednog Rusa, Karena Kačanova rezultatom 2:0 (6:3, 6:1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading