NOVAKOVA PRIJATELJICA ŠOKIRALA SVET! Ovo je najteža ODLUKA Marije Šarapove!

Autor:

Sport

05.03.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna ruska teniserka nije imala drugog izbora.

NOVAKOVA PRIJATELJICA ŠOKIRALA SVET! Ovo je najteža ODLUKA Marije Šarapove!

Foto: printscreen/Twitter/WTA

Novak Đoković i Marija Šarapova

Legendarna bivša teniserka Marija Šarapova nedavno se prisetila jednog veoma teškog trenutka u svojoj karijeri.

Taj momenat označio je prekretnicu u njenom profesionalnom putu i imao je veliki uticaj na nju, kako na terenu, tako i van njega.

Početkom 2008. godine, nakon što je ostvarila veliki uspeh osvajanjem Australijan opena, velika prijateljica najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, donela je tešku odluku da prekine profesionalnu saradnju sa svojim ocem Jurijem, koji je bio njen dugogodišnji trener.

Ono što je šokiralo javnost bila je činjenica da je "lepa Maša" tu odluku saopštila ocu preko mejla. Priznala je da to nije bio ponosan trenutak za nju, ali je istakla da nije mogla da mu se obrati licem u lice.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marija Šarapova sa jednim od mnogobrojnih pehara

- Mislila sam da je bolje da to uradim putem e-maila, da ću tako bolje izneti svoje mišljenje. Nisam mogla da ga pogledam u lice i kažem mu. Znala sam da on nije ni slutio šta ću uraditi. Jednostavno, nije očekivao da se to dogodi nakon osvajanja moje treće Grend slem titule - rekla otkrila je Šarapova u jednom podkastu.

Nekada prva teniserka WTA liste (22. avgust 2005.) priznaje da je ova odluka bila jedna od najtežih u njenom životu, s obzirom na to da je s ocem blisko sarađivala punih 20 godina.

Ipak, i pored prekida profesionalne saradnje, Jurij je i dalje ostao prisutan u njenom životu i karijeri. Marija je istakla da ga nikada nije "otpustila" i da je i dalje prvo njega zvala kada je trebalo doneti važne odluke.

- Zapravo ga nikad nisam otpustila. I dalje je bio veoma predan. Uvek sam prvo njega zvala - otkrila je Šarapova.

Tokom blistave karijere je osvojila pet Grend slem trofeja, ukupno 39 WTA titula, kao i Završni Masters 2004. godine. Što se tiče Olimpijskih igara, na takmičenju u Londonu 2012. okitila se srebrnom medaljom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading