NIKADA NEĆETE POVEROVATI KOJI JE ĐOKOVIĆEV OMILJENI KOLEKTIVNI SPORT! Novakov sin je takođe OPČINJEN!

Autor:

Sport

04.03.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket sveta otkrio je šta ga fascinira.

NIKADA NEĆETE POVEROVATI KOJI JE ĐOKOVIĆEV OMILJENI KOLEKTIVNI SPORT! Novakov sin je takođe OPČINJEN!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će posle karijere verovatno mnogima ostati upamćen kao najbolji koji je je ikada držao reket u rukama. Ipak, i pored svojih majstorija na teniskom terenu, našeg sportista je regularni posetilac drugih sportskih manifestacija. 

Srpska legenda je bila gost na "Upfront" samitu, i tamo je otkrila neke zanimljive stvari o sebi, a između ostalog, naglasio je kako mu je omiljeni kolektivni sport košarka. 

Na prvi pogled deluje kao iznenađenje, s obzirom da je jedina sličnost između teniskog terena i košarkaškog parketa mreža, ali Novak je u više navrata ukazivao na ovu činjenicu regularnim dolascima na mečeve naših klubova u Evroligi, ali i susrete reprezentacije. 

Najsvežiji primer nam je svakako Đokovićevo pojavljivanje na utakmici između Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa. Tada je Nole svojim pristustvom zasenio rekord Lebrona Džejmsa, a sa Nikolom Jokićem uneo onaj pravi, familijarni, srpski duh u ponekad hladni i izveštačeni ambijent NBA lige. 

Na svom "Instagram" profilu, pohvalio se fotografijama, na kojima se vidi u društvu pomenutog Somborca, svoje žene, glumca Nikole Đurička, i legendarnog Marka Jarića. Prisutan je bio i nekadašnji NBA centar Vlade Divac.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Tu je naravno bio i Noletov sin, Stefan. Mališan je takođe veliki ljubitelj košarke, a takođe je i veliki navijač Partizana, čime se protivi opredeljenju svog oca, inače okorelog zvezdaša.

Naš košarkaš je u jednoj izjavi istakao da odobrava izbor svog sina, sve dok je to u fer i poštenom duhu sportskog navijanja. Onog trenutka kada iz usta malog Stefana čuje pogrdne povike prema protivničkim ekipama, Đoković je naglasio da će mu zabraniti odlaske na utakmice. 

- Svom sinu sam rekao da, što se mene tiče, može da ide na utakmice Partizana, i kada igra sa Zvezdom kao što je to nedavno bio slučaj, pa smo svi zajedno porodično išli, ili kada igra protiv bilo koga drugog tima. Može da navija za Partizan, ali onoga trenutka kada ga budem čuo da vređa Zvezdine igrače, ili da pogrdno peva protiv najvećeg rivala, ili nekih drugih timova, tog trenutka se završava njegova kampanja prisustva košarkaškim utakmicama! On to zna i za sada to poštuje - istakao je svojevremeno Nole. 

Takođe je i naglasio da kako je Stefanovo opredeljenje u velikoj suprotnosti sa dedinim željama. 

- Stefan je sjajan, ali stvarno sjajan dečko. Gledam ga kako izrasta u jednog pametnog i mnogo lepog dečaka. Voli tenis pre svega, a sada je zavoleo i Partizan, ne znam kako. To mu deda nikako ne može oprostiti. Voli Partizan. Počeo je da navija za Partizan jer mu se sviđa atmosfera. Stefan je mnogo drag dečak, stvarno.

Dečkić je bio oduševljen u više navrata posetama Partizanovim utakmicama. Na jednom od ovosezonskih derbija ukazana mu je čast da dobije srdačni poljubac od velikog Željka Obradovića, najtrofejnijeg trenera Evrope, čije prisustvo ga je naprosto opčinilo. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grobarka (@ima1tim)

 

Ipak, i pored sinovljevih afiniteta, Đoković ostaje delija do samog kraja. Viđali smo ga više puta u Areni i pioniru kako bodri crveno-bele košarkaše u pobedama i porazima, pevajući iz srca bez prestanka, kada god bi ga ponela atmosfera. 

Pored derbija, na koji je vodio dečaka i porodicu, ove sezone je bio na otvaranju evroligaške godine kluba sa Malog Kalemegdana protiv Asvela, kada su tada izabranici Duška Ivanovića deklasiranjem Francuza najavili veliki (neostvareni) potencijal sezone u nastajanju. 

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković na utakmici sa Asvelom

Njegov odnos prema sinu, ali i samom sportu pokazao je kako normalna navijačka atmosfera treba da izgleda. Svojevremeno, Đoković je izrekao čuvene reči, kojima je možda i najbolje završiti tekst, jer sumiraju sve ono za šta se Nole kao čovek zalaže:

- Nadam se da to šalje dobru poruku. Neki kažu da sam svom sinu "dozvolio" da navija za Partizan, a Zvezdaš sam. Pitaju kako sam to kao otac mogao da dozvolim? Nisam ja njemu ništa dozvolio, niti sam to uradio da bih se nekome dopao, nego sam svom sinu dao izbor da navija za klub za koji hoće, i da se s tim u vezi oseća kao želi. To je suština svega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading