NAJBITNIJI JE FER-PLEJ I DA SVE OSTANE U GRANICAMA SPORTSKOG: Željko odigrao partiju šaha sa Zvezdinom legendom, pa pričao o delijama i grobarima!

Autor: P. Z.

Sport

21.02.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obradović se zapitao koliko je moguća organizacija derbija sa navijačima oba kluba.

NAJBITNIJI JE FER-PLEJ I DA SVE OSTANE U GRANICAMA SPORTSKOG: Željko odigrao partiju šaha sa Zvezdinom legendom, pa pričao o delijama i grobarima!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Željko Obradović igra šah

Najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović već treću sezonu sedi na klupi Partizana sa kojim beleži zapažene rezultate u Evroligi, a u svojoj prvoj godini po povratku u Humsku je bio gost portala Republika.rs.

Tom prilikom je odigrao partiju šaha protiv tadašnjeg trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića, koja je završena remijem, a zatim je odgovarao na pojedina pitanja.

Šah je misaona igra, kao i košarka. Koliko je bitno i koliko vam se, kao treneru, dešavalo da vidite potez protivnika unapred?

- Utakmice se planiraju i pripremaju. Ono što je veoma važno su same reakcije na utakmici. Pokušavamo da neke stvari radimo, bez obzira na pripreme i prethodni plan. Uvek utakmica traži neke dodatne stvari i reakcije. Tako je bilo, a i biće - govorio je tada Obradović.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

U tom trenutku Srbija nije imala dva predstavnika u Evroligi, ali Željko kao da je predosetio da će to biti slučaj od sezone koja je sledila.

Koliko je za srpsku košarku bitno da imamo dva predstavnika u Evroligi?

- Ja mislim da bi to bila odlična stvar. Godinama sam govorio da je Crvenoj zvezdi, ali i Partizanu, mesto u Evroligi. Nadam se da će čelnici elitnog takmičenja jednog dana to prepoznati. Interesovanje koje postoji u ovom gradu je veliko, navijači večitih su više puta pokazali kakvu atmosferu prave. Bila bi to velika dobit, kako za Evroligu tako i za srpske klubove.

Da li vam nedostaju večiti derbiji na kojima su bili navijači oba tima?

- Bilo bi fenomenalno da imamo navijače oba tima na derbiju, ali i da sve ostane u okvirima onoga što je sport. Najbitnije je da bude fer-plej, a koliko je to moguće u ovom trenutku, ja to stvarno ne znam. Ovo je pitanje za sve ljude koji vole košarku, to bi bilo fantastično, sigurno - poručio je tada Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading