SKANDAL U "BELOM SPORTU"! Teniser dobio DRAKONSKU KAZNU, jer je NAMEŠTAO mečeve!

Autor:

Sport

23.02.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žestok incident na teniskim terenima.

SKANDAL U "BELOM SPORTU"! Teniser dobio DRAKONSKU KAZNU, jer je NAMEŠTAO mečeve!

Foto: www.profimedia.rs

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je da je 23-godišnji italijanski teniser Andrea Rita suspendovan na 15 meseci zbog korupcije.

Rita je priznao četiri kršenja antikorupcijskih pravila, uključujući klađenje na teniske mečeve i propust da prijavi korupciju. Suspendovanje je rezultat prekršaja koji su se odigrali u periodu od 2018. do 2020. godine, a Italijan je kažnjen i novčano sa 5.000 dolara.

ITIA je istakla da je Rita u potpunosti sarađivao u istrazi i da je prihvatio dogovorenu sankciju. Ovo je važno naglasiti jer pokazuje da je Rita preuzeo odgovornost za svoja dela i bio spreman da sarađuje sa nadležnim organima.

 

 

Poslednji put kada je Rita nastupao bilo je u septembru 2023. godine kada je izgubio na turniru u Rumuniji od sunarodnika Simonea Agostinija.

Ova suspenzija stavlja tačku na njegovu karijeru na određeni period, ali istovremeno pruža priliku da se posveti promišljanju o svojim postupcima i da se eventualno vrati jači i sa većim iskustvom.

Slučaj Andrea Rite predstavlja još jedan podsetnik o važnosti poštovanja etičkih principa u sportu, kao i o ozbiljnim posledicama koje mogu da nastupe ukoliko se pravila prekrše. Čelnici ITIA veruju da će ovaj slučaj poslužiti kao primer drugim sportistima da preuzmu odgovornost za svoje postupke i da se bore za "čiste" pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading