SENZACIJA U DUBAIJU! Prvi reket sveta u AUTU!

Autor:

Sport

23.02.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno iznenađenje u polufinalu WTA turnira u Emiratima.

SENZACIJA U DUBAIJU! Prvi reket sveta u AUTU!

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek

Ruska teniserka Ana Kalinskaja napravila je senzaciju na WTA turniru u Dubaiju savladavši najbolju igračicu sveta, Igu Švjontek posle 102 minuta i plasirala se u finale.

Ovo je bio njihov prvi međusobni susret, a Kalinskaja je uspela da trijumfuje rezultatom 2:0 (po setovima 6:4, 6:4).

Bila je to definitivno najveća pobeda u karijeri Ane Kalinskaje, koja je prethodno izbacila treću teniserku sveta Koko Gof. U prvom setu je imala zaostatak od 4:2, ali je uspela da se vrati osvajanjem četiri vezana gema.

Foto: www.profimedia.rs

Ana Kalinskaja

U drugom setu je dominirala, ostvarivši dva brejka i stigavši do vođstva od 5:2. Iako je Švjontek uspela da se vrati osvajanjem jednog gema i imala brejk loptu pri rezultatu 5:4, nespretnim promašajem izgubila je šansu za preokret.

Ovaj poraz je izazvao iznenađenje, kako kod publike tako i kod same Ige Švjontek, koja je pokazala retko viđenu emotivnu reakciju. Naime, ovo je bio prvi put da je besno reagovala na terenu, čak bacivši reket, što nije karakteristično za nju.

Ana Kalinskaja će se u finalu susresti sa italijanskom teniserkom Jasmin Paolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading