SKANDALČINA U "BELOM SPORTU"! Teniser SUSPENDOVAN SEDAM GODINA! Pamte ga po GEJ aferi!

Autor:

Sport

07.02.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski as će morati na dugo "hlađenje".

SKANDALČINA U "BELOM SPORTU"! Teniser SUSPENDOVAN SEDAM GODINA! Pamte ga po GEJ aferi!

Foto: www.profimedia.rs

Francuski teniser Maksens Brovil, star 25 godina, nedavno je suspendovan na sedam godina zbog nedostatka saradnje u istrazi o nameštanju mečeva. Ova suspenzija znači da će Brovil biti van teniskih terena sve do 2030. godine, a pored toga, moraće da plati i novčanu kaznu od 5.000 dolara.

Prvi gej par u muškom tenisu


Naime, jedna od neobičnih činjenica o Brovilu jeste da je zajedno sa svojim partnerom Fabijenom Rebolom prvi gej par u muškom tenisu. Ova vest je izazvala dosta pažnje kada su pre dva meseca objavili zajedničku fotografiju na kojoj se ljube. Njihov odnos je bio predmet medijske pažnje, ali sada je Brovilov fokus preusmeren na suspenziju koja mu je izrečena.

 

 

Optužbe za nameštanje mečeva

Brovil je prvobitno priveden zbog optužbi da je bio umešan u nameštanje mečeva tokom 2017. i 2018. godine. Iako je negirao sve optužbe, obavezao se da će sarađivati sa inspektorima tokom istrage. Međutim, nakon što nije predao svoje elektronske uređaje, stigla je oštra kazna u vidu sedmogodišnje suspenzije.

Karijera i dostignuća

Tokom svoje karijere, Brovil je najviše dostigao 708. mesto na ATP listi, fokusirajući se uglavnom na dubl turnire. Ova suspenzija značajno će uticati na njegovu budućnost u profesionalnom tenisu, ali ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading