OGROMNA TRAGEDIJA! Teniserka PREMINULA odmah posle treninga!

Autor:

Sport

14.02.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika nesreća u sportskom svetu.

OGROMNA TRAGEDIJA! Teniserka PREMINULA odmah posle treninga!

Foto: Tanjug/AP

Nezamisliva tuga obvila je teniski svet. Naime, prema pisanju medija u Pakistanu, mlada igračica Zainab Ali Nakvi, preminula je posle treninga pred ITF turnitr u Islamabadu. Imala je samo 17 godina.

Navodi se da je u ponedeljak imala regularan trening, nakon kog je po povratku u svoju sobu kolabirala. 

Pronašla ju je njena baba, koja je u šoku istog momenta pozvala hitnu pomoć. Nažalost, nije bilo mnogo šta da se uradi, po dolasku u bolnicu konstantovana je smrt. Pretpostavlja se da je uzrok bio srčani udar. 

Policijski zvaničnik koji je vodio slučaj rekao je da su je lekari proglasili mrtvom nakon što je dovedena u bolnicu u Islamabadu.

 

 

- Lekari sumnjaju na srčani udar i nazvali su ga prirodnim uzrokom smrti, a njeni roditelji takođe nisu želeli obdukciju i predali su njeno telo na transport nazad u Karači - rekao je on. 

U svom zvaničnom saopštenju o incidentu, PTF je izrazio saučešće porodici mlade teniserke, rekavši da je incident izazvao "duboku tugu" "Gospodin Aisam-ul-Hak Kureši, predsednik Pakistanske teniske federacije, senator Salim Saifullah Kan, Bivši predsednik PTF-a, članovi Saveta PTF-a i celokupno tenisko bratstvo izražavaju iskreno saučešće ožalošćenoj porodici - navodi se u saopštenju. 

Doktori su klasifikovali njenu smrt kao "prirodnu", sumnjajući da je razlog bila hipertrofična kardiomiopatija. U pitanju je situacija kada je jedan deo miokarda (srčanog mišića) neprirodno deblji od drugog dela. 

Imajući u vidu da je ta srčana mana i inače jedan od glavnih uzročnika velikog broja iznenadnih srčanih udara kod mladih i aktivnih sportista, porodica ove teniserke je prihvatila objašnjenje lekara i rešila da se ne obavlja autopsija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading