OBRUKAO SE: Srbin izgubio od 155. na svetu!

Autor: P. Z.

Sport

13.02.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobitnik specijalne pozivnice rutinski savladao našeg tenisera.

OBRUKAO SE: Srbin izgubio od 155. na svetu!

Foto: Starsport

Teniska reprezentacija Srbije

Srpski teniser Miomir Kecmanović doživeo je poraz na startu turnira u Delrej Biču od 155. tenisera sveta, Amerikanca Patrika Kipsona. Domaći igrač je u glavni žreb turnira dospeo tako što je dobio "vajld kard", a u prvom kolu je pobedio Srbina sa 2:0 (6:4, 7:6).

Ovaj poraz predstavlja nastavak loše Mišine forme koja je započela nakon odličnog nastupa na Australijan openu, gde je stigao do osmine finala. Nakon toga, Kecmanović je odigrao loše na Dejvis kupu protiv Slovačke, a sa lošim partijama je nastavio i na ovom turniru.

U prvom setu meča protiv Kipsona, igralo se gem za gem, sve do petog gema kada je Amerikanac uspeo da napravi brejk i povede sa 3:2. Prednost je uspeo da zadrži do kraja seta i osvoji ga rezultatom 6:4. U drugom setu, Kecmanović je poveo sa 4:1, ali je Kipson uspeo da se vrati serijom od tri uzastopna gema i izjednači na 4:4. Odlučujući taj-brejk pripao je američkom teniseru rezultatom 7:3.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

Poraz na ovom turniru znači da će Kecmanović izgubiti 150 poena s obzirom da je prošle godine igrao finale u Delrej Biču. To znači da će izguiti bar deset mesta na ATP listi, odnosno da je najbolji mogući plasman narednog ponedeljka za njega 50. pozicija.

Nakon poraza, Kecmanović će morati da se fokusira na naredne izazove i da pronađe način da povrati formu koja mu je omogućila da stigne do četvrtog kola Australijan opena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading