ĐERE DERE: Laslo pobedio Čilića!

Autor:

Sport

12.02.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povreda je prošlost.

ĐERE DERE: Laslo pobedio Čilića!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Laslo Đere pobedio je Marina Čilića posle preokreta sa 2:1(4:6, 6:3, 6:0) u šesnaestini finala turnira u Buenos Ajresu

Od starta meča viđen je dobar i neizvestan tenis. Do samog kraja prvog seta nije bilo brejka, ali je pri rezultatu 5:4 pala koncentracija Đereu što je Čilić iskoristio za brejk i početno vođstvo. U nastavku, usledila je mnogo bolja igra srpskog tenisera.

U petom gemu prvog seta Đere dolazi do brejka, koji potvrđuje za vođstvo. Potom, pravi još jedan brejk za 6:3 i 1:1 u setovima.

 

 

Utisak je bio da je o ovog momenta bilo jasno ko će iz ovog meča izaći kao pobednik. Đere se opustio i osvjaao gem za gemom u trećem setu, a igra Čilića je bila potpuno razbijena.

Poslednji set Laslo dobija sa nulom i potvrđuje plasman u nartednu rundu.

Njega u osmini finala očekuje meč sa boljim iz duela Andrea Vavasori – Tijago Sebot Vajld, a u eventualnom četvrtfinalu bi mogao da ukrsti koplja sa Karlosom Alkarazom koji je prvi nosilac na ovom turniru.

Đere je nedavno razbijen sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije od Slovačke rezultatom 4:0, ali je Lasla mučila povreda noge zbog koje nije moga da pruži svoj maksimum.

Ovo je svakako lep rezultat i znak da bi ovo konačno mogla da bude sezona kada će napraviti ozbiljniji proboj u sam vrh svetskog tenisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading